Tenis

Monfils zaustavio Karlovića

Branko Barić • srijeda, 23.04.2008.

Ivo Karlović završio je nastup na veliko turniru iz Masters serije u Monte Carlu. Nakon velike i neizvjesne borbe u prvom setu, u drugom je 64. igrač svijeta Gael Monfils brzo odjurio do trećeg kola...

Nakon što je u prvom kolu uz dosta muke eliminirao jednog, povratniku u hrvatsku Davis Cup reprezentaciju u drugom kolu se suprotstavio novi francuz. Ovog puta je riječ o mladom 21-godišnjem Monfilsu, nadolazećoj zvijezdi svjetskog tenisa i specijalistu za zemljane podloge. Prvi set ja nakon izjednačene bitke i po jednog breaka na svakoj strani otišao sve do tie-breaka, gdje su oba igrača imala svoje prilike za njegovo osvajanje. Na koncu s(p)retniji je bio Francuz koji slavi s 10:8.

To kao da je dodatno uzdrmalo našeg igrača i dalo krila 64. igraču svijeta u nastavku, budući da je drugi set bio «jednosmjerna ulica». Monfils je iskoristio obje svoje break prilike i uvjerljivo slavio sa 6:1.

U susretu koji je trajao nešto manje od sat i pol, najzanimljiviji podatak je taj da Karlović nije zabio niti jednog asa, dok ih je Monfils skupio pet. Kad tome dodamo podatak o Francuzovih 72 posto prvog servisa naspram Ivinih 60, ispada da je Hrvat u ovom susretu potpuno nadserviran.

Ovo je bio prvi međusobni susret ove dvojice tenisača na ATP Touru, a Monfils je pobjedom izborio dvoboj u osmini finala s boljim iz susreta Roger Federer - Ramirez Hidalgo.

Masters Series Monte Carlo, drugo kolo Gael Monfils (Francuska) - Ivo Karlović (Hrvatska, 15) 7:6(8), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!