Ostali sportovi

Uspješan vikend za zagrebačke mačevaoce

Sportnet • srijeda, 23.04.2008.

Najmlađi zagrebački mačevaoci (do 12 i do 14 godina) sudjelovali su ovog vikenda na tradicionalnim međunarodnom natjecanju u Klagenfurtu dok su seniori bili u Moedlingu...

Turnir u Klagenfurtu se po prvi put održao pod nazivom "Memorijal Dario Codarin", u znak sjećanja na prošle godine preminulog talijanskog trenera Daria Codarina, koji se tijekom uspješne karijere intenzivno zalagao za suradnju u regiji (Italija, Austrija, Slovenija, Hrvatska), posebno u mlađim dobnim skupinama, u koju su redovito bili uključeni i zagrebački mladi mačevaoci. Zagrepčani su kući odnijeli šest odličja, od čega dva prva mjesta, čime je nastavljen uspješan pohod ove sezone. U floretu za dječake do 12 godina prvi je bio Fran Debanić (VMD), a njegov klupski kolega Eric Dinković osvojio je treće mjesto. U maču za dječake do 12 godina, Bruno Bumči (VMD) osvojio je brončanu medalju, a u maču za djevojčice do 12 godina Luana Zelda Mardešić (Lokomotiva) bila je srebrna. U maču za dječake do 14 godina prvo mjesto i zlato osvojio je David Kričkić (Mladost), a treći je bio Jaka Binenfeld (Lokomotiva). Ukupno je nastupilo oko 300 mladih mačevalaca iz Austrije, Italije, Slovenije, Slovačke, Češke, Srbije i Hrvatske.

Istovremeno se u Moedlingu održavalo međunarodno natjecanje za seniore, pod nazivom "Otvoreno prvenstvo Donje Austrije" na kojem su nastupili i hrvatski reprezentativci. U floretu je treće mjesto i brončanu medalju osvojio Bojan Jovanović (Mladost), a u maču je drugi bio Ivan Matić (VMD), te treći Dino Šourek (Split).

Jovanović (floret) i Šourek (mač) će svaki u svojoj disciplini pokušati u Lisabonu, odnosno Pragu sljedeće subote na kvalifikacijskom turniru za Europu pokušati uhvatiti zadnji vlak za Olimpijske igre u Pekingu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!