Tenis

Nadal isprašio Marija

Ivana Spahija • srijeda, 23.04.2008.

Tek tri gema prepustio je Rafael Nadal našem Mariju Ančiću u meču drugog kola Masters Series turnira u Monte Carlu. Drugi nositelj turnira ipak se pokazao prevelikom preprekom za našeg tenisača, koji je u ovom meču bio daleko od svoje najbolje igre...

Unatoč velikoj želji za senzacijom, Mario protiv Nadala ipak nije mogao. Iako je nebrojeno puta do sada "slomio" brojne favorite, u ovom meču Ančić nije pronašao način za ukrotiti igru raspoloženog Španjolca. Drugi tenisač svijeta traži prvi naslov sezone, a naš tenisač mu se nije pokazao kao prevelika prepreka na tom putu. Mario je na centralnom terenu kompleksa u Monte Carlu pao nakon samo sat i 18 minuta igre.

U prvom setu naš je tenisač pao bez ispaljenog metka, Nadal je praktički s pola snage uzeo prvi set bez pravog Marijeva otpora. Katastrofalnih 42 posto prvog servisa Ančića donijeli su tri iskorištene break prilike Španjolca, koji je nakon samo 20 minuta igre uzeo prvi set rezultatom 6:0. Više od samog rezultata bode oči činjenica da je Ančić u cijelom setu osvojio tek šest poena, naspram 26 poena Nadala.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Početkom drugog seta nastavilo se jednakim ritmom. Rafa je poveo s 1:0 i već u drugom gemu oduzeo servis Mariju za vodstvo od 2:0. Činilo se kako će se i u ovom setu Mario provozati na biciklu, no naš tenisač je odmah u idućem gemu uzvratio breakom Španjolcu te je, spasivši tri nove break lopte na svom servisu, uspio poravnati rezultat na 2:2.

Igra je mirovala do vodstva Španjolca od 4:3, tada je Nadal ponovno oduzeo servis Ančiću i poveo s 5:3, te je na svom servisu došao do konačne pobjede od 6:0, 6:3. Iako ni on nije bio na najvišoj razini svoje igre, Nadal je uvjerljivom pobjedom opravdao ulogu glavnog favorita ovog turnira, a na putu do četvrtfinala očekuje ga dvoboj sa sunarodnjakom Juanom Carlosom Ferrerom.

Bez obzira na glatku pobjedu, uvjerljiviju nego je vjerojatno i sam očekivao, drugi tenisač svijeta je nakon meča kazao da je Ančić bio suparnik kojeg nije želio u tako ranoj fazi turnira. "Bio je to težak ždrijeb za mene, Mario se nalazio među vodećima na svijetu dok ga nisu izbacili zdravstveni problemi", komentirao je Nadal: "Igrao sam jako dobro u prvom setu, malo pao nakon 2:0 u drugom, no za prvi ovogodišnji nastup na zemlji, bio je to ipak dobar meč."

Masters Series Monte Carlo, drugo kolo: Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Mario Ančić (Hrvatska) 6:0, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!