Nogomet

Gabrić: "Željeli smo ih razbiti"

Bernard Jurišić • srijeda, 23.04.2008.

Navijači Hajduka osjetili su trenutak kad moraju biti uz svoju momčad. Dodatni motiv za desetak tisuća gledatelja bila su i otvorena vrata stadiona, pa iako su Torcidaši izvjesili transparent "Nećemo mukte karte, oćemo pobjede", bilo je lijepo vidjeti dobro popunjene poljudske tribine. I to zadovoljne tribine, koje su konačno mogle zapljeskati i Hajduku, ali i - Anti Rukavini...

Hajduk je konačno izmamio pljesak, ali i dobro popunio tribine. Iako je kiša prijetila pokvariti uzvrat polufinala Hrvatskog kupa, poslijepodnevno razvedravanje kao da je potjeralo Hajdukovce iz svojih domova na Poljud. Ovog puta imali su što vidjeti.

Slika 4 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Igrači Hajduka priuštili su im "poker", kojim su donekle obrisali sramotan prvenstveni poraz u Varaždinu (0:4), ali i prebrisali si kaznu od 10% godišnje plaće za kiks u Čakovcu. Je li ih pokrenuo sportski ili financijski motiv nikad se neće saznati, no da je "bračko grupiranje" od nedjelje do srijede bilo korisno, potvrdio je i jedan od najboljih igrača na terenu, dvostruki asistent Drago Gabrić.

"Proveli smo tri dana zajedno na Braču i samo nam je Varteks bio u mislima. Željeli smo ih razbiti, ne igrati na 1:0 ili se provući u finale, nego smo ih baš htjeli 'nagaziti'. Svi smo bili napaljeni do maksimuma, nije bilo šanse da nas danas iznenade. Nadam se da do kraja sezone više nećemo oscilirati, nego zadržati razinu kakvu smo danas pokazali. Drugo mjesto nam onda sigurno neće umaknuti."

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Hajdukov trener Robert Jarni isticao je samo jednu riječ. "Blok, samo blok. Svi smo djelovali iza lopte, stali čvrsto u bloku i otud se otvarao prostor koji smo znali iskoristiti. Zahvaljujem se sjajnoj publici koja je došla u tolikom broju i bodrila nas od prve do zadnje minute."

Ante Rukavina bio je prvo ime susreta. Dva pogotka i iznuđeni jedanaesterac, bila je to njegova najbolja utakmica u Hajdukovom dresu. "Ante je naš adut kad se otvori slobodan prostor. Najbrži je naš igrač i drago mi je da mu se forma diže".

Slika 2 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Na gromoglasne najave s kojima se Varteks pojavio na Poljudu, a praktično u 90 minuta nije zapucao na gol, Jarni nije želio odgovarati. "Svatko ima pravo govoriti što hoće, nimalo me ne zanima što protivnik govori uoči utakmice s nama." A zatim je i sam "zagrmio": "Naše ambicije ovdje nisu stale. Želim osvojiti Kup, to sam već nekoliko puta ponovio. Slavlje? Slavit ćemo kad osvojimo Kup."

Dražen Besek bio je znatno tiši nego u najavi. "Naše početničke greške otvorile su Hajduku utakmicu. Nismo htjeli ovako izgledati u Splitu, ali ozbiljna momčad sebi ne može dozvoliti ovakve pogreške iz kojih smo svakih 15 minuta primali pogotke. Nedostaje nam Mumlek, mi smo bez njega kao Werder bez Diega. Moja momčad izgledala je puno drugačije nego prije 20 dana."

Slika 3 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Za kraj, Drago Gabrić, koji je ispraćen gromkim pljeskom prigodom izlaska s travnjaka, ostavio je najavu finalnih okršaja s najvećim rivalom. "Izgledi su nam 50-50, ali ako budemo igrali kao danas, onda su nam još i veći. Volio bih da prva utakmica bude u Maksimiru, tako da možemo zaključiti sezonu uzvratom na Poljudu i pred našim sjajnim navijačima podignuti trofej Hrvatskog kupa."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!