Nogomet

Ronaldo: "Zabit ću u uzvratu"

Ante Jukić • četvrtak, 24.04.2008.

Nakon predstave bez pogodaka koju su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka ponudili Barcelona i Manchester United, oba su trenera uvjerena kako njihove momčadi imaju dobre šanse za plasman u moskovski finale…

Dvoboj na Camp Nou ipak nije ponudio spektakl kakav se danima najavljivao. Svjesna su toga i oba trenera, smatrajući kako je važnost susreta ''zavezala'' noge igračima obje momčadi. Trener gostiju, Sir Alex Ferguson, nije bio pretjerano zadovoljan igrom svoje momčadi, ali smatra da im rezultat iz prvog susreta daje velike šanse uoči uzvrata na Old Traffordu.

''Iako je Barcelona imala veliki posjed lopte, nisu nam uspjeli stvoriti previše prilika i s tim segmentom igre mogu biti zadovoljan. Međutim, kada smo imali prilike za kontranapad, prebrzo smo gubili loptu. Morali smo imati više mirnoće u tim situacijama. No, bez obzira na sve, ovaj rezultat je dobar za nas i s puno optimizma iščekujemo uzvrat idući tjedan'', zaključio je Škot na klupi Uniteda.

Vezane vijesti

Tragičar utakmice, Cristiano Ronaldo, bio je očekivano frustriran zbog promašenog jedanaesterca, ali je obećao bolju predstavu u uzvratu, kako sebe, tako i cijele momčadi. ''Sada mi ne preostaje ništa drugo nego iskupiti se pogotkom na Old Traffordu. Barcelona je večeras igrala dobro, imali su veliki posjed lopte, tako da je ovih 0:0 dobar rezultat za nas", smatra Portugalac u redovima Crvenih Vragova.

Ronaldo se osvrnuo i na spornu situaciju iz prvog dijela, kada je, smatra on, sudac trebao dosuditi još jedan jedanaesterac za United. ''Ne razumijem zašto sudac nije pokazao na bijelu točku'', zapitao se Ronaldo, komentirajući dvoboj s Marquezom nakon pogrešnog dodavanja Inieste pred kaznenim prostorom Barce.

Ni trener domaćih, Frank Rijkaard, nije bio nezadovoljan ishodom prve utakmice. ''Mislim da su obje momčadi odigrale solidnu utakmicu. Mi smo imali sreće na samom početku, kada je Manchester promašio jedanaesterac, no nakon toga smo bili dominantnija momčad na terenu. Šteta što nismo iskoristili neku od prilika koje smo stvorili, ali ni ovaj rezultat za nas nije loš. Nismo primili pogodak na svom stadionu i to bi u ovom dvoboju moglo biti presudno'', smatra Rijkaard.

Oba trenera su, dakle, nakon prve runde ovog dvoboja našla razlog za optimizam. Manchester United je ostao neporažen, a Barcelona je uspjela sačuvati vlastitu mrežu, tako da momčadi u uzvrat ulaze s podjednakim šansama za plasman u finale. Tko će 21. svibnja istrčati na moskovski Lužnjiki stadion, saznat ćemo već u utorak, kada je na rasporedu uzvratni susret na Old Traffordu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!