Nogomet

Bayern i Rangers u pohodu na titule

Duje Mogić • četvrtak, 24.04.2008.

Zahuktali Bayern i Rangersi u lovu su na sva četiri trofeja ove sezone. Dok su domaće kupove već uzeli, na putu do kupa Uefa stoje im protivnici koji su do sada pobijedili velike protivnike i zaslužuju respekt. Zenit i Fiorentina potrudit će se da favoriti slome zube na njima...

Bayern Munchen - Zenit St. Petersburg

Nakon što su umalo izbačeni u četvrtfinalu od španjolskog Getafea, Bayern je pun poštovanja spram večerašnjeg protivnika. "Bili smo upozoreni na Getafe, ali nitko nije znao što da očekujemo. Zenit je također nepoznanica, ali činjenica da su pobijedili Leverkusen znači da znamo protiv koga igramo. Oni su naši najjači protivnici do sada. Imaju igrače svjetske klase i nova su sila na nogometnoj karti. Moramo biti fokusirani zbog njihovih prijetnji kontranapadima, i moramo izbjegavati rizik", oprezan je trener Bavaraca.

Bayern u utakmicu sa Zenitom ulazi s nizom impresivnih pobjeda. Od 10.travnja kada su u produžecima svladali čvrsti Getafe, Bavarci su razbili Borussiju Dortmund, pobijedili Eintracht, te osvojili njemački kup. Ipak, trener Ottmar Hitzfeld poziva na oprez pred večerašnji susret iz jednostavnog razloga - izostanak Luce Tonija. Talijan, strijelac 10 golova u isto toliko europskih utakmica ove sezone, preskočit će večerašnji susret zbog suspenzije.

Umjesto njega u napadu će svoje mjesto tražiti Lukas Podolski i Miroslav Klose. Postoji i treća opcija u napadu u liku mladog Jana Schlaudraffa, koji je uslijed razočaravajuće sezone priskrbio sebi transfer u Hannover ovo ljeto. Budući da je Klose preskočio trening u utorak zbog ozljede stopala moguće je da mladi Nijemac počne od prve minute.

S druge strane, Dick Advocaat je zadovoljan povratkom kapetana Anatolija Timoščuka, te najavljuje isti recept za Bayern kao i protiv Bayera. Rusi su iznenadili apotekare pobijedivši ih 4:1 u Leverkusenu. "Svjesni smo da momčad poput Bayerna na svom terenu ima imperativ pobjede i svi očekuju da se to i dogodi, a to nam olakšava igru. Pokazali smo to protiv Bayera u Leverkusenu. Pritisnuli smo ih od početka i otežali im protok lopte, i to ćemo učiniti i večeras", najavljuje Nizozemac.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Glasgow Rangers - AC Fiorentina

Rangersi u teškoj situaciji dočekuju Talijane. Natrpani raspored uzeo je svoj danak i Rangersima u ovom trenutku nedostaje čak - devet igrača. Među njima su suspendirani kapetan Barry Ferguson i Kevin Thomson, te ozlijeđeni vratar Allan McGregor, Lee McCulloch, Charlie Adam i Chris Burke. Dobra vijest je povratak Krisa Boyda i iskusnog braniča Davida Weira.

Unatoč brojnim izostancima trener Rangersa Walter Smith zna kako treba igrati da bi izbacio Talijane i odveo svoju momčad u Manchester, u finale kupa Uefa. "U europskim utakmicama važno je dobro odigrati kod kuće jer vas gostujući golovi mogu skupo stajati. Kroz kup Uefa igrali smo sve prve utakmice na Ibroxu i bili smo relativno uspješni", objašnjava Škot.

Posljednji talijanski predstavnik u europskim natjecanjima, Fiorentina, je također u dobroj formi. U Serie A drže četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka, ispred europskog prvaka Milana. Iskusni trener Viola Cesare Prandelli ne namjerava se zadovoljiti polufinalom kupa Uefa kad je već došao tako daleko. "Kada pogledamo koliko smo daleko dogurali, izrazito smo zadovoljni. Ipak, ovo je tek početak. Dogurali smo daleko i naše igre su nas naoružale samopouzdanjem. Ali moramo ostati koncentrirani jer još ništa nismo osvojili", kaže Talijan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!