Nogomet

Ronaldo će i dalje pucati penale

Ante Pažanin • četvrtak, 24.04.2008.

Zvijezda Manchester Uniteda Portugalac Ronaldo, koji je jučer promašio jedanaesterac kojim je mogao donijeti veliku prednost svojoj momčadi protiv Barcelone, odlučan je u namjeri da ga taj promašaj ne utuče i da i dalje bude prvi izvođač s bijele točke Crvenih vragova...

Već u trećoj minuti velikog okršaja Barcelone i Manchester Uniteda Ronaldo je dobio veliku priliku s bijele točke dovesti svoju momčad u prednost, no iznenađujuće je promašio cijela vrata. Tko zna kako bi se razvijala utakmica da je ta lopta odsjela u mreži i bi li vidjeli samo utakmicu u kojoj je jedna momčad napadala, a druga se branila. Ipak mladi Ronaldo još je odlučniji da i dalje izvodi jedanaesterce i golovima pomaže svojoj momčadi: "Sljedeći put ću zabiti jedanaesterac. Pokušat ću ispraviti stvari, nisam preplašen. Uvijek sam uvjeren u svoje mogućnosti, zabio sam 38 golova ove sezone. Otkad sam u Manchesteru zabio sam 15, 16 penala i, mislim, promašio dva. Nitko mi ništa nije rekao, jer uvijek pokušavam zabiti gol i igrati dobro."

Zadnju rečenicu potvrdio je i Owen Hargreaves koji je jučer odigrao na za njega neuobičajenoj poziciji desnog beka: "Možda je trebao biti još jedan jedanaesterac za nas, ali to bi bila teška odluka za suca. Već je jedan dosudio, a mi smo bili gostujuća ekipa."

Ronaldo je bio nezadovoljan sudačkim odlukama, ali je i uvjeren da će se na Old Traffordu igrati potpuno drugačija utakmica: "Moraju se poštovati odluke suca, ali nije donosio najbolje odluke. Previše je stvari išlo na stranu Barcelone, nije nam dao ništa. Siguran sam da će uzvrat biti druga priča, Barcelona neće držati loptu kao na Nou Campu, i biti ćemo opasniji. Siguran sam da ćemo igrati bolje, igramo doma, imamo 75 000 gledatelja za nas, pokušat ćemo igrati dobar nogomet i pobijediti."

United ove subote čeka vrlo važan i težak dvoboj. Odlaze u goste Chelseaju na Stamford Bridge. Utakmica je to koja bi mogla odlučiti prvenstvo Engleske, ako Ronaldo i suigrači pobijede osigurati će drugu uzastopnu titulu, dok u slučaju poraza Chelsea dolazi na isti broj bodova. Prvi strijelac Premiershipa uvjeren je u dobar rezultat: "Biti će to teška utakmica, ali imamo veliku šansu i jako smo samouvjereni. Ne želimo ispustiti bodova kod Chelseaja i važno je da idemo na pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!