Nogomet

Klasnić i Bjelica najavili dolazak u Osijek

Sportnet • četvrtak, 24.04.2008.

Prošle je godine SOS-Dječje selo Hrvatska u suradnji s Mirsadom Kerićem, sportskim menadžerom i bivšim nogometašem NK Osijeka, organiziralo humanitarnu nogometnu utakmicu na kojoj su igrali nekadašnji nogometaši Osijeka. Ista humanitarna akcija organizira se i ove godine...

Okupilo se protekle godine predstavnike više generacija nogometaša, od Grnje i Marasa, preko S. Vranješa, Petrovića, Žitnjaka, Vukoje, Rukavine i Bajsića, do Hergovića, Beširevića, Vujice, Beljana, J. Vranješa, Babića i Brkića. Nekoliko nogometnih susreta koje je ova zvjezdana ekipa odigrala 27. svibnja 2007. godine na stadionu Gradski vrt sa žarom je i veseljem pratio veliki broj Osječana, Slavonaca, ali i gostiju iz drugih dijelova Hrvatske.

Sav prihod od utakmice darovan je SOS-Dječjem selu Ladimirevci čiji su ga djelatnici mudro i svrsishodno iskoristili kako bi još više unaprijedili kvalitetu života njegovih malih stanovnika. SOS-Dječje selo Hrvatska trenutno skrbi o gotovo 250 djece: 155 mališana smješteno je u selima u Ladimirevcima i Lekeniku, a o 67 mladih srednjoškolskog uzrasta skrbe u pet SOS-Zajednica mladih u Osijeku, Velikoj Gorici i Zagrebu. Kako bih ih što bolje uveli u samostalni život, još 23 mlade prate i podupiru u polusamostalnom smještaju gdje uz njihovu pomoć i nadzor uspješno završavaju studij, odrađuju pripravnički staž ili one prve najteže godine samostalnog življenja.

I ove je godine gospodin Kerić, naš sada već veliki i dobri prijatelj, odlučio pomoći u organizaciji jedne ovakve akcije koja je ne samo veliki humanitarni događaj za grad na Dravi, nego i vrhunska sportska priredba koju rado prate sve generacije. Po njegovoj preporuci, ovaj ćemo, sada već tradicionalni događaj upriličiti neposredno prije Europskog prvenstva, odnosno 18. svibnja 2008. Svoj dolazak među brojnim igračima koji su sudjelovali i prošle godine su najavili Nenad Bjelica i Ivan Klasnić.

Humanitarna utakmica Susret generacija NK Osijek održat će se na stadionu Gradski vrt 18.svibnja 2008.

Ulaznice za utakmicu će se moći kupiti na prodajnim mjestima od 12. svibnja 2008. (caffe bar Zrinjavac, restoran Palas u Osijeku i NK Osijek-uprava), a na sam dan utakmice na blagajnama na stadionu Gradski vrt.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!