Nogomet

Odbačena Sharbinijeva prijava

Zoran Zdelar • četvrtak, 24.04.2008.

Anas Sharbini nije uspio uvjeriti Disciplinski odbor HNS-a uz pomoć svog odvjetnika da ga je izbornik Dražen Ladić vrijeđao na više osnova te je prijava odbačena. Već sutra trebala bi biti poznata i odluka o žalbi koju je Sharbinijev tim podnio zbog kazne od 100.000 kuna…

Kapetan Rijeke još ne tako davno podnio uz pomoć svog odvjetnika prijavu Disciplinskom odboru Hrvatskog nogometnog saveza protiv izbornika mlade reprezentacije, Dražena Ladića. Razlog takvog poteza Sharbini je našao u navodnom laganju o njegovom mentalitetu i vrijeđanju na privatnoj osnovi. No, Disciplinski odbor nije se složio s njime te je prijava odbačena.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivana Strahija

Dražen Ladić u svom je očitovanju objasnio članovima Disciplinskog odbora zbog čega je javno za medije izrekao svoje određene stavove o mladom kapetanu Rijeke, a njegovo objašnjenje je zatim i uvaženo. Niti Anas Sharbini, niti menadžer, niti odvjetnik nisu previše zadovoljni odlukom, no svoj stav neće iznositi javno dok god se ne riješi podnesena žalba na odluku istog Odbora kojom je Sharbini kažnjen sa 100.000 kuna zbog neodazivanja u mladu reprezentaciju za prošlomjesečni prijateljski dvoboj s Mađarskom igran u Čakovcu.

Kako Anas nije tada po prvi puta svojim ponašanjem narušio autoritet Ladića kao izbornika, trener U-21 vrste odlučio je podnijeti prijavu, koja je i prihvaćena. Hoće li se Sharbiniju kazna ukinuti ili ublažiti, bit će poznato već tijekom petka s obzirom da se upravo sutra sastaje Komisija za žalbe koja će, među ostalima, odlučivati i o njegovom slučaju.

Između dvije vatre našao se pritom i Rijekin trener Zlatko Dalić, koji osim stoga što je trener Sharbiniju u klubu, obnaša i funkciju pomoćnog trenera u reprezentaciji na čiji se poziv mladi nogometaš nije odazvao. Dalić je ipak reagirao diplomatski te je pokušao opravdati svog igrača, no također se i složio da se za Anasovu odluku teško može pronaći prihvatljivo objašenjenje.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!