Nogomet

Hitzfeld: "Vjerujem u finale"

Zvonimir Šimunović • petak, 25.04.2008.

Iako je Lucio svojim doprinosom "tjednu autogolova" u velikoj mjeri smanjio Bayernove šanse za ukupnu pobjedu u polufinalu Kupa Uefa, strateg Bavaraca nije izgubio optimizam. Naravno da je nakon utakmice zadovoljan ostvarenim bio Dick Advocaat koji se sa Zenitom nakon minhenskih 1:1 našao korak do povijesnog uspjeha kluba...

Ottmar Hitzfeld nije blistao od zadovoljstva, ali je utjehu pronašao u činjenici da je Bayern nakon istoga rezultata u prvoj utakmici prošao Getafe: "Naravno da nisam prezadovoljan rezultatom. Igrali smo jako dobro u prvom poluvremenu nakon kojeg smo mogli i trebali voditi s većom razlikom. Nažalost, jednaku igru nismo uspjeli ponoviti u drugih 45 minuta što nas je koštalo pobjede"- izjavio je odmah nakon utakmice.

Hitzfeld je imao riječi hvale i za čvrstog suparnika: "Zenit je jako dobra momčad, pogotovo u kontranapadima. Ima jako dobre igrače koji su iskoristili naše opuštanje, a na kraju su i gosti imali veliku priliku za pobjedu kada je Ze Roberto izbijao loptu s gol linije." Ipak, u zaključku švicarski stručnjak nije očajavao: "Sada obje momčadi imaju jednake šanse za prolazak dalje. Ja sam još uvijek siguran u naš nastup u finalu jer nismo ništa slabija momčad u gostima, što smo ove godine već nekoliko puta pokazali, pogotovo u četvrtfinalu."

Njegov kolega s druge strane ponosan je na svoju momčad: "Rezultat kojeg smo izborili je povoljan. Iako nam je trebalo više od pola sata da uđemo u utakmicu jer su moji igrači iz meni nepoznatog razloga bili previše nervozni, Bayern je unatoč nadmoći, nakon prvog dijela imao tek minimalnu prednost. No, u nastavku smo konsolidirali redove i zasluženo došli do izjednačenja."- komentirao je Advocaat.

Svjestan je Nizozemac da je ovo tek dobar temelj za prolazak u finale, no još je dug put do Manchestera. Slavlje ostvarenim zasjenila su i dva žuta kartona ključnih igrača Zenita Andreija Arshavina i Fernanda Ricksena koji su izgubili pravo nastupa u drugoj utakmici: "Za nas će to biti veliki hendikep jer mi nemamo toliku širinu kao Bayern kojem nije problem nadoknaditi izostanak ni osam prvotimaca. Morat ćemo, stoga, dati sve od sebe da učinimo presudni korak kada smo već izborili priliku za to."- završio je trener aktualnog ruskog prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!