Nogomet

Boruc: "Poljska ide po Euro naslov"

Zvonimir Šimunović • petak, 25.04.2008.

Ako je vjerovati jednom najvažnijih igrača poljske reprezentacije, Hrvatska bi baš protiv momčadi Lea Beenhakkera mogla imati najteži zadatak u skupini B Europskog prvenstva. Naime, Artur Boruc, vratar Celtica i Orlova s puno optimizma najavljuje poljski pohod na europsku krunu.

Boruc je vjerojatno najveća zvijezda poljske reprezentacije. Čuvar mreže Celtica te potencijalni nasljednik Olivera Kahna u Bayernu, ne skriva vjeru u mogućnosti svoje nacionalne momčadi 40-ak dana prije Europskog prvenstva: "Svaki od 23 igrača koji će putovati na Euro mora razmišljati samo o zlatnoj medalji. Ne želim da nas se pamti jedino kao momčad koja je sjajno odigrala kvalifikacije i plasirala se na smotru najboljih europskih reprezentacija te da to ostane kao naš najveći uspjeh", jasan je bio 28- godišnjak u izjavi za poljske medije.

Boruc smatra kako je i njegova klupska sezona na europskom planu mogla biti bolja pa s reprezentacijom želi postići vrhunski rezultat. Euro vidi kao veliku priliku : "Želim s Poljskom učini puno više nego je to bio slučaj sa Celticom u Ligi prvaka. Siguran sam da će nas izbornik Beenhakker motivirati na pravi način te će nam usaditi vjeru u vlastite mogućnosti."

Osvrnuo se i na najnovije reprezentativno pojačanje, poljskog Brazilca Rogera Guerreira: "Kao jedan od iskusnijih igrača poželio bih Rogeru dobrodošlicu u poljsku nacionalnu momčad. Ako netko po svojim igračkim kvalitetama predstavlja pojačanje za Poljsku onda nije važno da li se zove Roger Guerreiro ili Mateusz Przewisnik", mišljenja je Boruc koji je još jednom naglasio: "Najvažnija je momčad i duh oko nje. Svi moramo u Austriju i Švicarsku krenuti s mišlju i ciljem da napravimo nešto veliko."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!