Ostali sportovi

Maguire ekspresno, Ronnie uz malo muke

Martina Oštrić • petak, 25.04.2008.

Ronnie O'Sullivan i Stephan Maguire izborili su nastup u osmini finala Svjetskog prvenstva u snookeru. Maguire je s uvjerljivih 10:3 pobjedio Anthonyja Hamiltona, dok je O'Sullivan nakon jučerašnjeg nervoznijeg ulaska u meč opravdao ulogu favorita pobjedom protiv Kineza Liu Chuanga...

Unatoč minimalnom vodstvu od 5:4 nakon prve sesije O'Sullivan je opuštenije ušao u drugi dan natjecanja, te se nakon četiri framea odlijepio od mladog Kineza Chuanga. Rezultat od 8:5 donio je petom igraču svijeta nešto mirniji ulazak u završetak meča kojeg je okončao rezultatom 10:5. Sljedeći Ronnijev protivnik protiv kojeg će tražiti kartu za ulazak među osam najboljih je Velšanin Mark Williams.

Drugi jučer započeti meč, onaj između Stephena Maguirea i Anthonyja Hamiltona završio je visokom pobjedom Maguirea od 10:3. Škot je još jučer napravio odličan posao kada je prvu sesiju zatvorio rezultatom 8:1, no unatoč Hamiltonovoj hrabroj igri i pobjedama u dvama uvodnim frameovima Maguire je pobjedama u posljednja dva samo potvrdio pobjedu. U drugom kolu ga čeka Australac Neil Robertson

Mečeve osmine finala započeli su John Higgins protiv Ryana Daya, te Peter Ebdon i Mark King. Branitelj naslova Higgins nakon prve sesije ima vodstvo od 5:3. Škot je furiozno ušao u meč, te imao vodstvo od 4:0 nakon čega je došlo do pada koncentracije. To je Day odlično iskoristio osvojivši tri framea, te će u drugoj sesiji pokušati iznenaditi iskusnog Škota.

Istim rezultatom završila je i prva sesija između Petera Ebdona i Marka Kinga. Unatoč Kingovom vodstvu od 2:1 Ebdon se vratio u igru i preokrenuo rezultat u svoju korist, pa će u drugu sesiju ući s dva framea „viška“ nad svojim protivnikom.

Sutra svoje mečeve nastavljaju Higgins i Day, te Ebdon i King, dok će svoje oglede osmine finala započeti Škot Stephen Hendry i Kinez Ding Junhui, te Englezi Shaun Murphy i Allister Carter.

Rezultati prvog kola:
Ronnie O'Sullivan - Liu Chuang 10:5
Stephan Maguire - Anthony Hamilton 10:3

Rezultati osmine finala nakon prve sesije:
Jon Higgins - Ryan Day 5:3
Peter Ebdon - Mark King 5:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!