Nogomet

Mutu: "Loša utakmica, dobar rezultat"

Zvonimir Šimunović • petak, 25.04.2008.

Nakon nule na Ibroxu u prvoj utakmici polufinala Kupa Uefa nije bilo razočaranih. Kod Rangersa su uvjereni da će postići gol u gostima koji će biti dovoljan za finale, a Fiorentina kao neporažena ima dobru situaciju pred uzvrat na domaćem terenu...

Iako njegova momčad ne nosi prednost sa svoga stadiona, menadžer Glasgow Rangersa Walter Smith nije nezadovoljan: "Svaka momčad imala je po nekoliko prilika tako da je neriješen rezultat najpravedniji. Iako Fiorentina sada ima prednost domaćeg trena, obje su momčadi u identičnoj situaciji s jednakim izgledima za prolazak dalje."

Škotima nadu u finale daju odlični posljednji gostujući europski nastupi: "Postavit ćemo se tako da idemo po pobjedu. Postizali smo pogotke i u Lyonu, Stuttgartu, Ateni te Lisabonu, a to su sve samo ne lagana gostovanja. Zato, imamo itekako vjere u svoje mogućnosti i šanse za finale."- optimist je Smith

Cesare Prandelli ispunio je glavnu zadaću u ovoj utakmici, njegova momčad ostala je neporažena: "Mislim da zaslužujemo čestitke za ovaj nastup. Možda nismo bili najkreativniji, ali imamo dobar rezultat za drugu utakmicu pa ne treba biti kritičan zbog nešto lošije igre. No, još uvijek je sve otvoreno." Dao je do znanja da Fiorentina neće srljati pred svojim navijačima: "Moguće je čak da ova utakmice ode i do izvođenja jedanaesteraca."

Najrealniji opis igre dao je glavni napadača talijanske momčadi Adrian Mutu: "Iskreno, bila je ovo loša utakmica gdje su obje momčadi prvenstveno razmišljale kako se obraniti. Nije bilo spektakularnih poteza, ali mi smo zadovoljni rezultatom. U Firenci ćemo poraditi na tom segmentu te atraktivnijom igrom izboriti plasman u finale."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!