Ostali sportovi

Ebdon prvi četvrfinalist

Martina Oštrić • subota, 26.04.2008.

U petak su na rasporedu Svjetskog prvenstva u snookeru u Sheffieldu bila još četiri meča osmine finala. Prvi igrač koji je izborio četvrtfinale je Peter Ebdon, dok će se ostala tri započeta meča nastaviti u subotu...

U četvrtak započeta sesija nakon Ebdonovog vodstva od 5:3 privedena je kraju dan kasnije. Ebdon je odlično započeo meč te poveo s 11:6, no Mark King se nije predavao. Odnio je pobjede u još tri framea, no za korak više nije imao snage. U 21 odigranom frameu od 25 mogućih Ebdon je odnio pobjedu 13:9, te u četvrtfinalu čeka boljeg iz ogleda Murphyja i Cartera.

Iako se u meču protiv Allistera Cartera očekivala pobjeda ili bar visoko vodstvo Shauna Murphyja, dogodilo se upravo suprotno. 29-godišnji Carter priredio je malo iznenađenje protiv jednog od glavnih favorita turnira, Shauna Murphyja vodstvom od 6:2 nakon prve sesije. Englezi će svoj meč nastaviti u subotu, a bit će zanimljivo vidjeti može li se bivši svjetski prvak vratiti u borbu.

Stephenu Hendryju potrebna su dva koraka za ulazak u društvo osmorice najboljih. U meču protiv Kineza Junhuija 39-godišnji Škot nakon dvije sesije vodi rezultatom 11:5, a u lov na preostala dva framea će u subotu.

Najzanimljiviji meč dana priuštili su nam branitelj naslova John Higgins te Velšanin Ryan Day. Unatoč Higginsovom vodstvu od 5:3 nakon prve sesije, Day se nije predavao te je s pet pobjeda došao do izjednačenja rezultata, pa će igrači u subotnju posljednju sesiju ući s izjednačenim rezultatom 8:8.

Rezultati natjecanja:
Peter Ebdon - Mark King 13:9
Allister Carter – Shaun Murphy 6:2
Stephen Hendry – Ding Junhui 11:5
John Higgins – Ryan Day 8:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!