Košarka

Sunce ugašeno u Phoenixu

Bernard Jurišić • subota, 26.04.2008.

Serija koja je na papiru izgledala kao najneizvjesnija od svih u prvoj rundi NBA doigravanja, prometnula se u najizvjesniju. San Antonio Spursi slavili su i u prvoj utakmici u Phoenixu i odveli priču na praktično sigurnih 3-0...

Phoenix Sunsi ugašeni su i u trećoj utakmici serije protiv aktualnih NBA šampiona San Antonio Spursa. Nakon dva poraza u Texasu, "sunca" nisu imala odgovor na dominaciju "mamuza" ni u prvoj utakmici u svojoj dvorani u Phoenixu i tako su došli na prag eliminacije već u prvoj rundi. Naime, ni jedna momčad u povijesti NBA doigravanja nije se uspješno vratila nakon 0-3.

"Ovo je velika pobjeda. Imali smo situacija u dosadašnjim serijama da nakon vodstva 2-0 uđemo opuštenije u treću utakmicu i zakompliciramo stvari. Ovog puta nismo htjeli da nam se to dogodi. Znali smo koliko je važna ova treća utakmica i s ogromnim motivom smo u nju ušli", rekao je prvi čovjek utakmice Tony Parker. Francuz je ostvario rekord karijere od 41 poen, 12 asistencija i 5 skokova, bio je nezadrživ za braniče Phoenixa.

Uz njega, i ostatak "velike trojke" Spursa bio je na razini zadatka. Tim Duncan je ubacio 23, uz 10 skokova, Manu Ginobili 20 uz 5 skokova. Kod Sunsa samo je Stoudemire bio "unutra" s 28 ubačaja i 11 skokova, ali potpuno je zakazao Steve Nash sa samo 7 poena i 9 asistencija. Gordan Giriček je dobio 9 minuta, dovoljno za 2 poena i 1 skok.

"Ovo je najbolja predstava jedne košarkaške momčadi koju sam u životu vidio. Jednostavno su nas pregazili. Ne preostaje nam ništa drugo nega da skupimo glave zajedno i pokušamo pobijediti u sljedećoj utakmici", deprimiran je bio trener Phoenixa Mike D'Antoni.

I zaista, Spursi su dominirali od prve do posljednje minute, Phoenix nije imao "protuotrov" za njihovu strpljivu i agresivnu igru kojom su iz minute u minutu pokazivali zašto izazivaju divljenje svojom transformacijom iz "neuštimanog orkestra" u ligaškom dijelu sezone, do "krvoločnih zvijeri" u doigravanju.

Četvrta, a po trenutnom psihičkom stanju dviju momčadi možda i posljednja utakmica ove serije igra se u Phoenixu u nedjelju.

NBA doigravanje, Zapadna konferencija, četvrtfinale:
Phoenix Suns - San Antonio Spurs 99:115 (0-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!