Rukomet

Podravka zapela milimetar od finala

Branimir Korać, Ivana Strahija • subota, 26.04.2008.

Vrlo malo je nedostajalo da Podravka uđe u finale Kupa kupova rukometašica. Nakon lošeg prvog poluvremena i velikog zaostatka, Podravka je u drugom poluvremenu odigrala odlično i skoro preokrenula visok zaostatak. Međutim, u zadnjem napadu Anita Gaće nije bila precizna i Larvik je pošao u finale...

Bile su Koprivničanke svjesne da će +2 iz Koprivnice (29:27) biti teško sačuvati, no nade su pred put u Norvešku ipak postojale, jer su pobjedom u Koprivnici samima sebi dokazale kako Larvik nije nepobjediv. Uzvrat protiv Norvežanki, na vrućem gostujućem parketu u istoimenom gradu, za finale Kupa kupova mogao je k tome "zavidati rane" Podravkinim igračicama, koje još uvijek žale za Ligom prvakinja.

Najveća je želja Kokica bila odigrati dobro, i popraviti ne baš blistav dojam iz Koprivnice, kada su na razini odigrale tek posljednjih 15-tak minuta. Tada je Podravki uvelike pomoglo gromoglasno skandiranje vjernih navijača, čega u Larviku, na žalost, nije bilo.

Ipak, može se reći kako je Podravka umalo napravila čudo, ali ovog puta kasno paljenje nije bilo dovoljno. Larvik je u prvom dijelu posve dominirao i imao visoku prednost, čak je 17:10 stajalo na semaforu po isteku prvih 30 minuta.

U drugom se poluvremenu situacija promijenila, sjajna je na golu bila mlada Marta Žderić, a Kokice su se približile do željenih minus dva. Imale su Koprivničanke posljednjih 15 sekundi loptu u svojim rukama, izrađena je dobra situacija na krilu za Anitu Gaće, ali naša reprezentativka nije bila precizna i pucala je iznad grede. Tim bi golom naše predstavnice i unatoč porazu krenule u finale, gdje bi se okušale protiv boljeg iz sraza španjolske BeraBere i rumunjskog Brasova.

U finale tako odlazi Larvik koji je u prvom susretu u Koprivnici poražen 29:27 smanjivši prednost Podravke u posljednjim sekundama susreta. Ipak, valja reći da je veliki nedostatak za naše bilo neigranje Cvite Pasičnik, koja je zbog ozljede palca desne ruke ostala susret pratiti s tribina.

Kup kupova, polufinale, uzvratna utakmica:
Larvik - Podravka Vegeta 33:30 (27:29).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!