Ostali sportovi

Dan izbacivanja favorita

Martina Oštrić • nedjelja, 27.04.2008.

Današnji dan na Svjetskom prvenstvu u snookeru dao nam je tri nova imena koja će nastaviti natjecanje u trećem kolu. Ali Carter uspješno je dovršio svoj posao protiv Shauna Murphyja, dok je Ryan Day pokorio branitelja naslova Johna Higginsa...

Allister Carter priredio je jedno od najvećih iznenađenja pobjedom protiv jednog od glavnih favorita za ovogodišnji naslov pbjednika Svjetskog prvenstva u snookeru Shauna Murphyja. Carter koji je nakon prve sesije imao vodstvo od 6:2 u drugoj ga je udvostručio (12:4), da bi u posljednjoj sesiji zapečatio Murphyjevu sudbinu na ovogodišnjem sheffieldskom Svjetskom prvenstvu. Carterov protivnik u četvrtini finala je Peter Ebdon, koji je danas imao slobodan dan.

Stephenu Hendryjutakođer je trebalo tri sesije da dođe do četvrfinala ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva. Škot je u posljednju sesiju ušao s vrlo povoljnim rezltatom (11:5), no ipak su mu trebala četiri framea da izbori sljedeći krug gdje mu je ždrijebom određeno da će igrati protiv Velšanina Daya.

Ryan Day je opet priča za sebe. Nakon što je preokrenuo Higginsovo vodstvo iz prve sesije te izjednačio rezultat na 8:8 nakon druge, Day je odličnom predstavom u trećoj sesiji, u kojoj je pobjedio u pet od šest odigranih frameova izbacio nezadovoljnog branitelja naslova s natjecanja. Higgins će tako za nove uspjehe morati provesti malo više vremena za zelenim stolom, te igrati s nešto manje nervoze.

Najpopularniji snookeraš današnjice Ronnie O'Sullivan danas je odigrao svoju prvu sessiju drugog kola protiv Marka Williamsa, a trenutni rezultat je 5:3. Hoće li Williams namučiti i izbaciti O'Sullivana kao što je to uspjelo i Dayu vidjet ćemo sutra kada je na rasporedu i druga sesija četvrtfinalnog meča između Engleza i Velšanina.

Svjetsko prvenstvo, 26.4.2008., rezultati:
Allister Carter - Shaun Murphy 13:4
Stephen Hendry - Ding Junhui 13:7
Ryan Day - John Higgins 13:9
Ronnie O'Sullivan – Mark Williams 5:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!