Ostali sportovi

NFL: Održana prva dva kruga drafta

Mario Majdić Natrlin • nedjelja, 27.04.2008.

Znamenito izdanje Radio City Music Hall u New Yorku, tokom je vikenda poprište velikog sportskog događaja, NFL drafta, u kojem profesionalni klubovi biraju najbolje sveučilišne igrače američkog nogometa...

Nakon što je, nekoliko dana prije održavanja sinoćnjeg drafta, Jake Long sa sveučilišta Michigan, potpisao za Miami Dolphinse (vlasnike prvog izbora drafta), što je i potvrđeno u prvim minutama izbora, pažnja medija i klubova okrenula se St. Louis Ramsima i njihovoj odluci. Iako bi igrač kao Jake Long odlično osvježio njihovu napadačku liniju, Ramsi su na raspolaganju imali nekoliko vrhunskih, mladih obrambenih igrača. Odlučili su se za drugog Longa, Chrisa koji je zastupao sveučilište Virginiju za koju je igrao izvanredno i osigurao sebi visoku poziciju na draftu.

“Nisam znao da ću biti ja dok me nisu prozvali. Ramsi su bili zainteresirani u svih nas šest što smo bili u New Yorku. Sve se svede na potrebe i kako se stvari poslože.“, objasnio je Chris Long.

Atlanta Falconsi su, iako imaju velike potrebe u obrani, izabrali organizatora napada, QB-a Matta Ryana sa sveučilišta Boston, koji je najtraženiji QB u ovogodišnjoj klasi. Odlučili su tako graditi momčad oko Ryana koji je pokazao da zna pobjeđivati i voditi svoju momčad.

“Ne mogu dočekati da se spustim u Atlantu. Doći ću i raditi najjače što mogu, pokušati zaslužiti poštovanje mojih suigrača.“, uzbuđen je bio Ryan.

Iako poprilično debeli na poziciji probijača (LaMont Jordan, Justin Fargas, Dominic Rhodes, Michael Bush), organizacija Oakland Raidersa ipak nije mogla odoljeti talentu i kvaliteti koju sa sobom donosi Darren McFadden. Probijač koji već duže vremena svojim igrama na sveučilištu Arkansas gdje je pokazao svu raskoš svog talenta. Bez obzira na određene probleme izvan terena, njegov stil igre, brzina i pokretnost, atributi su kojima Raidersi i njihov head coach Lane Kiffin nisu mogli reći ne.

“Sviđa mi se kako koristi svoje probijače“, izjavio je McFadden o svom novom treneru. „ Kada je bio na sveučilištu USC, dosta je premještao svoje probijače. Jednostavno volim način na koji on to radi. Mislim da je to nešto što mogu donijeti Oaklandu, s obzirom da sam raznolik igrač, da se mogu kretati okolo i dati im drugačiji stil.“, zaključio je mladi McFadden.

Od ostalih zvučnijih imena ovogodišnjeg drafta, branič Glenn Dorsey će braniti boje Chiefsa, linebacker Vernon Gholston je uz ogromnu podršku sa tribina otišao Jetsima, dok su se New Orleans Saintsi u zamjeni sa Patriotsima dograbili sedme poziciji odakle su izabrali još jednog odličnog obrambenog linijaša Sedricka Ellisa.

Po prvi put nakon 1990. niti jedan wide receiver nije izabran u prvoj rundi, što su mnogi i predviđali s obzirom da ovogodišnja „berba“ i nije izrodila kvalitetom prvog kruga.

Po novim pravilima uvedenim u ovogodišnjem draftu, prva dva kruga su obavljena sinoć, dok večeras slijedi ostatak. Momčadi su također za izbor imale manje vremena. U prvom krugu 10 umjesto 15 minuta, a u drugom sedam umjesto 10.

Izbori prvog kruga drafta:
1. Jake Long (OT) - Miami Dolphins
2. Chris Long (DE) - St. Louis Rams
3. Matt Ryan (QB)- Atlanta Falcons
4. Darren McFadden (RB) - Oakland Raiders
5. Glenn Dorsey (DT) - Kansas City Chiefs
6. Vernon Gholston (LB) - NY Jets
7. Sedrick Ellis (DT) - New Orleans Saints
8. Derrick Harvey (DE) – Jacksonville Jaguars
9. Keith Rivers (LB) – Cincinnati Bengals
10. Jerod Mayo (LB) – New England Patriots
11. Leodis McKelvin (CB) – Buffalo Bills
12. Ryan Clady (OT) – Denver Broncos
13. Jonathan Stewart (RB) – Carolina Panthers
14. Chris Williams (OT) – Chicago Bears
15. Branden Albert (OG) – Kansas City Chiefs
16. Dominique Rodgers Cromartie (CB) – Arizona Cardinals
17. Gosder Cherilus (OT) – Detroit Lions
18. Joe Flacco (QB) – Baltimore Ravens
19. Jeff Otah (OT) – Carolina Panthers
20. Aqib Talib (CB) – Tampa Bay Buccaneers
21. Sam Baker (OT) – Atlanta Falcons
22. Felix Jones (RB) – Dallas Cowboys
23. Rashard Mendenhal (RB) – Pittsburgh Steelers
24. Chris Johnson (RB) – Tennessee Titans
25. Mike Jenkins (CB) – Dallas Cowboys
26. Duane Brown (OT) – Houston Texans
27. Antoine Cason (CB) – San Diego Chargers
28. Lawrence Jackson (DE) – Seattle Seahawks
29. Kentwan Balmer (DE) – San Francisco 49ers
30. Dustin Keller (TE) – NY Jets
31. Kenny Philips (FS) – NY Giants

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!