Zimski sportovi

Zlatni Zagreb i Zapruđe

Sportnet • ponedjeljak, 28.04.2008.

Novi-stari pobjednici na Prvenstvu Hrvatske su igrači i igračice curling clubova Zagreb i Zapruđe. Treće prvenstvo Hrvatske u curlingu u mađarskom gradiću Torokbalintu, nedaleko Budimpešte ove je godine okupilo rekordni broj igrača i klubova iz dva hrvatska grada, Zagreba i Slavonskog Broda. Na 3. prvenstvu Hrvatske nastupilo je tako četiri muške te dvije ženske ekipe…

Dosadašnji prvak CC Zagreb i ove godine nije imao prave konkurencije na Prvenstvu Hrvatske. U devet utakmica, ostvarili su čak sedam pobjeda. S hrvatskim doprvakom Curling klubom Vis, CC Zagreb odigrao je u konačnici neriješeno; uz jedan poraz i pobjedu te neriješen rezultat u posljednjoj utakmici prvenstva, u kojoj je nakon što je sve već bilo odlučeno CC Zagreb prvi puta odigrao eksperimentalnu utakmicu s rotiranom postavom i Alenom Čadežom na mjestu leada umjesto standardne pozicije skipa.

Iznenađenja nije bilo niti u utakmicama Zagreba i Visa protiv C.K. HPB Č. Čunjaša te Legije, koja je na prvenstvu nastupila prvi put. Upravo su Brođani u prvom dijelu natjecanja, učinili prvenstvo neizvjesnim pobijedivši Vis Alberta Skendrovića, koji je tu utakmicu pauzirao, te tako omogućili HPB Č.Čunjašu da se s pravom nada borbi za drugo mjesto. To se na koncu nije dogodilo. Na kraju, treće mjesto pripalo je ekipi Domagoja Jakopovića-Ribafisha, koja je nakon poraza od Visa u predzadnjem kolu, u zadnjem ipak potvrdila osvajanje bronce na PH tijesnom pobjedom protiv žilave ekipe Legije predvođene Dariom Sojčićem.

U utakmicama ženskog dijela prvenstva, CC Zapruđe je četiri puta uvjerljivo pobijedio CK Croling dok je jedan susret završio neriješenim rezultatom.

Slika 1 od 2.

I ovo, treće po redu, natjecanje hrvatskih curling klubova, još je jednom potvrdilo veliku potrebu za bilo kakvim treninzima u ledenim dvoranama. Osim brojnih turnira i treninga u inozemstvu koja su nužno potrebna, pripreme za ovo prvenstvo odrađeno je na samo jednom treningu na zagrebačkom klizalištu na Velesajmu. Više sreće za treninge imala je slavonsko-brodska Legija, koja je tijekom cijele zime mogla trenirati na novootvorenom klizalištu u matičnom gradu. Unatoč potpori grada i HOO-a, nužnost izgradnje nove ledene dvorane u kojoj bi uz ostale sportove na ledu poseban prostor našli i curling klubovi i više je nego potrebna.

Pobjednički timovi u sastavu Alen Čadež - skip, Dalibor Golec, Dražen Ćutić, Ognjen Golubić i Davor Palčec te Nikolina Petrić - skip, Marta Muždalo, Zrinka Muhek, Katarina Radonić i Slavica Roso, predstavljat će Hrvatsku na idućem Europskom prvenstvu u curlingu koje će se u prosincu održati u Švedskoj. To je inače i posljednje EP na kojem naši curlingaši hvataju zadnju kartu za vlak Zimskih olimpijskih igara u Vancoveru.

Poredak 3. Prvenstva Hrvatske:
Muški
CC Zagreb 15 bodova (7-1-1)
CK Vis 11 bodova (5-1-3)
CK HPB Č. Čunjaš 8 bodova (3-0-6)
CC Legija 2 boda (1-0-8)

Žene
CK Zapruđe 9 bodova (4-1)
CK Croling 1 bod (1-4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!