Ostali sportovi

Maguire blizu cilja, Ronnie zadržao prednost

Branko Barić • ponedjeljak, 28.04.2008.

Nedjelja nam nije donijela niti jednog novog četvrtfinalista, budući da niti jedan susret nije odigran do kraja. Stephen Maguire najbliže je prolazu među osam, Liang je najavio kako je spreman za novi veliki skalp, a O'Sullivan i Williams će svoj fascinantni dvoboj riješiti u ponedjeljak navečer...

O'Sullivan je u drugoj sesiji zadržao prednost od dva framea koju je stvorio u subotu. Iako je Velšanin bolje krenuo u nedjelju i izjednačio na 5:5, Ronnie je s tri uzastopna framea pobjegao na ugodnih 8:5. Do kraja je Williams uspio smanjiti na 9:7, što ga u potpunosti ostavlja u igri u ovom susretu.

Stephen Maguire je usporio ritam nevjerojatnih subotnjih 8:0 protiv Neila Robertsona. Robertson se na semafor "upisao" u desetom frameu kada je smanjio na 9:1 i zaslužio ovacije publike, što ga je potaklo za nastavak dobre igre u drugoj sesiji i smanjenje na 11:5. Ipak, teško je vjerovati da će Maguire propustiti osvojiti još dva framea u ponedjeljak i otići u četvrtfinale.

Liang Wenbo nastavlja s odličnim igrama u Crucibleu. Posljednji preostali Kinez u ždrijebu nakon prve sesije ima 6:2 protiv iskusnog Jeoa Swaila i na dobrom je putu da ostvari još jednu veliku pobjedu. Stuart Bingham nakon prve sesije vodi protiv Joea Perryja s 5:3.

Svjetsko prvenstvo, osmina finala, 27. travnja: Maguire – Robertson 11:5, O'Sullivan – Williams 9:7, Liang – Swail 6:2, Bingham – Perry 5:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!