Tenis

Čilić krenuo na zemlji

Ivor Krapac • ponedjeljak, 28.04.2008.

Marin Čilić upisao je svoju prvu ovogodišnju pobjedu na zemljanim terenima. Treći hrvatski reket probio se u osminu finala ATP turnira u Münchenu, na kojem je osmi nositelj...

Marinov startni suparnik na crvenoj prašini BMW Opena bio je Belgijac Olivier Rochus, 66. na svijetu, čovjek koji je nedavno u Estorilu u prvom kolu prilično namučio Rogera Federera, uz poraz u tri seta. Ovog ponedjeljka protiv Čilića pao je u dva, sa 6:4 i 6:4 u korist osmopostavljenog hrvatskog aduta.

U prvom setu Marin je napravio najbitniju stvar već u prvom gemu, uz break za 1:0, što se pokazalo dovoljnim u nastavku. Do kraja seta Rochus je nekoliko puta bio blizu, ali nije uspio nadoknaditi minus ranog izgubljenog servisa.

Drugi set započeo je sretnije za 27-godišnjeg Belgijca, koji je uz break u četvrtom gemu došao do vodstva od 3:1. No, Čilić se ekspresno vratio, da bi do ključnog breaka došao u završnici, kod 4:4, nakon čega je bez ikakvih poteškoća odservirao za prolazak u sljedeće kolo.

Marinu je na putu do pobjede pomoglo 10 asova, uz već uobičajeni osrednji postotak ubačenog prvog servisa, ovog puta 56 %, što može biti i bolje u nastavku turnira. U osmini finala slijedi ogled s jačim iz njemačko-ruskog dvoboja Philippa Petzschnera i Jevgenija Koroleva, koji će se najvjerojatnije sresti u utorak.

ATP München, 28.4.2008., prvo kolo: Čilić (Hrvatska, 8) - O. Rochus (Belgija) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!