Vodeni sportovi

Oxford i Cambridge u Splitu u najjačim sastavima

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 28.04.2008.

Što se više bliži naredni vikend, to bolje i vrjednije informacije dolaze glede jedne od najjačih svjetskih sveučilišnih veslačkih utrka koja će se 3. i 4. svibnja održati u Splitu. Novinarima su se danas obratili predstavnici organizatora koji najavljuju više od 400 sudionika ovogodišnje 7. Međunarodne veslačke regate Sveti Duje...

7. Međunarodna veslačka regata Sveti Duje i ove će godine nadmašiti sve prethodne. Natjecanje koje organizira Veslački savez Dalmacije i Splitski sveučilišni športski savez, a u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom, Sveučilišnom sportskom udrugom i Hrvatskim veslačkim klubom Gusar i ove godine je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Županije Splitsko-dalmatinske, Grada Splita i splitskog Studentskog zbora.

"Veslanje je jedan od zaštitnih znakova splitskog sporta i sretni smo što ćemo i ove godine u svom gradu moći pozdraviti znamenite veslačke posade Oxforda i Cambridgea, ali i sve hrvatske i europske posade koje će im se pokušati suprostaviti", izjavio je Jozo Balić ispred Grada Splita.

Slika 1 od 2.
Foto: Bernard Jurišić

Predstavljanju je nazočio i prorektor Sveučilišta u Splitu Željko Domazet, koji se osvrnuo na potrebu razvoja studentskog sporta. "Pokušavamo podignuti razinu sporta na splitskom sveučilištu, a to bi trebalo dignuti na višu razinu u cijeloj državi. Sad već imamo 'slatke brige' glede velikog broja prijavljenih veslača i posada, ali drago nam je da danas već imamo nekoliko posada samo splitskog sveučilišta, dok smo u počecima jedva sklopili jedan pravi čamac."

Kakav je pogled iz čamca najbolje zna jedan od naših najuspješnijih veslača, Olimpijac Nikša Skelin. "Užitak je u svom gradu se ogledati s najjačim svjetskim sveučilišnim posadama. Brojka od 400 veslača je zaista impresivna i bilo bi mi drago kad bi se iz te masovnosti na sveučilištima rodilo još puno sportaša koji će i ostati u veslanju."

Kvalifikacijske utrke na rasporedu su u subotu ujutro od 9 sati na stazi u Spinutu, a u 16:30 sati na rasporedu su finalne utrke i proglašenje pobjednika. Revijalne utrke i ove će se godine održati na splitskoj Rivi u nedjelju, na kojoj će sudjelovati najveće zvijezde veslanja Oxforda, Cambridgea i Splita.

Predstavnik marketinške agencije Sport Media Toni Gamulin potvrdio je da će posade Oxforda i Cambridgea u Split doputovati u najjačim mogućim sastavima. "Osmerci su najatraktivnija disciplina veslačkog sporta. U Splitu postoje samo tri čamca, ostali dolaze iz raznih krajeva Europe i bit će jako zanimljivo pratiti njihov dolazak i boravak u Splitu."

Ove godine i Sportnet.hr priključio se organizaciji ove manifestacije kojom će se sedmu godinu zaredom pridonijeti proslavi Svetog Duje, zaštitnika grada Splita. Vodeći hrvatski sportski portal jedan je od službenih medijskih pokrovitelja utrke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!