Košarka

Marcelić kao vino, Puljko najefikasniji

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.04.2008.

Što se tiče nastupa naših košarkaša u europskim ligama protekli tjedan, oni su bili nešto skromniji nego u tjednima ranije. Najbolje učinke ostvarili su veteran Davor Marcelić u dva susreta slovenskog doigravanja te već tradicionalno Hrvoje Puljko koji je "prejak" za slovačku ligu...

Austrija

Ivan Grgat (Kapfenberg): Kapfenberg je s 3-2 u seriji eliminirao Arkadiju i plasirao se u polufinale doigravanja. U trećem susretu Kapfenberg je na svom terenu pregazio goste 112:79 i poveo 2-1. Ivan Grgat u tom susretu za 25 minuta ubacio je sedam poena (3/7 za dva, 1/2 slobodna) čemu je dodao i osam skokova. Činilo se kako će Bullsi nakon tog dvoboja s lakoćom do polufinala, ali Arkadia se nije predavala i u četvrtom susretu slavila je 89:81 i odvela seriju do petog dvoboja. U četvrtom susretu Grgat je bio vrlo dobar i za 34 minute ubacio je 19 poena (8/16 za dva, 3/4 slobodna) čemu je dodao šest skokova. Peti dvoboj obilovao je neizvjesnošću, ali Kapfenberg je došao do još jedne gostujuće pobjede i s 91:86 prošao u polufinale. Dobru utakmicu ponovno je odigrao naš internacionalac koji je za 21 minutu ubacio 14 poena (5/7 za dva, 4/5 slobodna) uz sedam skokova.

Bosna i Hercegovina

Mladen Gligora (Grude): Visok poraz upisala je ekipa Gruda u petom kolu doigravanja bh. prvenstva. Gostovali su u Sarajevu kod Bosne koja je slavila s lakoćom 83:55. U takvoj utakmici Mladen Gligora nije se istaknuo i završio je susret s pet poena.

Lovro Gligora (Grude): Što vrijedi za Mladena, u ovom slučaju vrijedi i za Lovru. Kao i njegov brat, Lovro Gligora ubacio je pet poena.

Luka Žitko (Grude): Najbolji igrač Gruda u ovom susretu bio je Luka Žitko. On je ubacio 19 poena, no to nije pomoglo da se spriječi vrlo visok poraz.

Tomislav Lozančić (Grude): Lozančić je po učinku bio daleko do Žitka, bio je bliže braći Gligora. Susret je završio s četiri ubačena poena.

Domagoj Norac (Zrinjski MC): Zrinjski je u Mostaru umalo priredio iznenađenje i svladao favorizirani Široki. Domaćin je pao tek u produžetku nakon kojeg su gosti slavili 91:86. Domagoj Norac kod domaćina ubacio je 14 poena.

Boris Džidić (Zrinjski MC): Boris Džidić i u susretu protiv Širokog bio je ponajbolji pojedinac kod momčadi iz Mostara. Susret je završio sa 17 poena čime je bio prvi strijelac domaćina.

Zdravko Vučković (Zrinjski MC): Vrlo dobru utakmicu kod Zrinjskog odigrao je i iskusni Zdravko Vučković. On je poput Norca ubacio 14 poena.

Boris Biško (Zrinjski MC): Nešto skromniji učinak od prethodne trojke ostvario je Boris Biško. On je pak susret završio sa šest poena.

Milan Brečić (Zrinjski MC): Na nivou Biška bio je i Milan Brečić koji je dodao pet ubačenih poena.

Siniša Štemberger (Široki PP): Riječanin Štemberger nije bio na nivou nekih igara iz ove sezone, no ubacio je važnu tricu u produžetku i susret završio s devet poena.

Toni Dijan (Široki PP): Toni Dijan također nije odigrao utakmicu za pamćenje, a u statistici mu je ostalo ubilježenih sedam poena.

Šime Špralja (Široki PP): Špralja je bio naš najbolji igrač u pobjedi Širokog. Susret je završio s vrlo dobrih 16 poena i osam skokova.

Bugarska

Božo Barać (Spartak Pleven): Prvim susretima započelo je četvrtfinale bugarskog prvenstva. Spartak iz Plevena startao je pobjedom protiv Černog Mora 88:69, a naš Božo Barać za 35 minuta ubacio je osam poena (1/4 za dva, 2/3 za tri) uz četiri skoka.

Estonija

Mateo Kedžo (Kalev Tallin): Kalev se s lakoćom plasirao u polufinale estonskog prvenstva. U četvrtfinalu je s 2-0 eliminirao Parnu, a u drugom susretu slavio je 108:73. Mateo Kedžo igrao je 14 minuta i ubacio 11 poena (2/5 za dva, 7/8 slobodna).

Francuska

Hrvoje Perinčić (Hyeres Toulon): Toulon je u ovom kolu na svom parketu svladao Gravelines 96:81 te se na taj način posve približio doigravanju. Hrvoje Perinčić igrao je 23. minute i ubacio 11 poena (1/5 za dva, 3/4 za tri) uz četiri skoka, tri asistencije i dvije ukradene lopte.

Marin Prskalo (St. Vallier): St. Vallier je u borbi za ostanak uspio svladati Boulazac s 87:68. Marin Prskalo dobio je u ovom susretu 13 minuta i ubacio šest poena (3/5 za dva) uz tri skoka.

Njemačka

Branimir Longin (Oldenburg): U borbi za što bolju poziciju u doigravanju Oldenburg je svladao Jenu sa 76:57. U pobjedi Oldenburga Branimir Longin igrao je 24 minute i ubacio 12 poena (2/3 za dva, 2/8 za tri, 2/3 slobodna) uz dva skoka i dvije ukradene lopte.

Jasmin Perković (Oldenburg): U pobjedi Oldenburga manju minutažu dobio je Jasmin Perković. On je igrao 17 minuta i ubacio devet poena (4/7 za dva, 0/1 za tri, 1/1 slobodna) uz tri skoka.

Grčka

Ivo Josipović (Kolossos): U posljednjem kolu grčkog prvenstva Kolossosu rezultat nije bio presudan i poražen je od AEK-a doma 79:74. Ivo Josipović igrao je 12 minuta i ubacio pet poena (1/1 za dva, 1/4 za tri) uz dva skoka.

Andrija Žižić (Panathinaikos): Panathinaikos je pobjedom protiv Panelliniosa 95:84 učvrstio prvu poziciju. Andrija Žižić već duže vrijeme pada u formi, a u ovom susretu igrao je 14 minuta, ostao bez poena (9/3 za dva) te upisao skok, osvojenu loptu i četiri osobne pogreške.

Damir Rančić (Panellinios): Damir Rančić pružio je bolju igru od Žižića. Igrao je 18 minuta i ubacio devet poena (3/6 za tri), ali i on je ubilježio četiri osobne pogreške.

Izrael

Nikola Vujčić (Maccabi Tel Aviv): U izraelskoj Premier ligi Maccabi je neočekivano poražen na gostovanju kod Nahariye 88:87. Nikola Vujčić igrao je 22 minute i ubacio 11 poena (5/6 za dva, 1/4 slobodna) čemu je dodao četiri skoka i asistenciju.

Italija

Roko Leni Ukić: Talijani su odigrali posljednje kolo sezone. Lottomatica je u Bologni svladala La Fortezzu 66:62 te osigurala drugo mjesto. Roko Leni Ukić igrao je 32 minute i ubacio pet poena (1/3 za dva, 1/3 za tri) uz šest asistencija, četiri osvojene lopte i dva skoka.

Dalibor Bagarić (Upim): Upim je pod svaku cijenu tražio pobjedu kod Armanija i ostvario ju je. Slavio je 96:92, a Dalibor Bagarić za 26 minuta ubacio je šest poena (2/2 za dva, 2/4 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

Litva

Marko Popović (Žalgiris): Žalgiris je u prvom susretu polufinala litavskog prvenstva svladao Siauliai 100:76. Marko Popović je u tom susretu igrao 23 minute i ubacio 11 poena (2/5 za dva, 2/7 za tri, 1/2 slobodna) uz tri skoka, pet asistencija i dvije osvojene lopte. Veliki uspjeh Žalgiris je ostvario za vikend. Nastupio je na Final fouru Baltičke lige te ju osvojio. U polufinalu je svladao Rigu 100:82 uz slabu igru Popovića koji je za 17 minuta ostao bez poena (0/1 za dva, 0/3 za tri). U finalu svladan je Lietuvos 86:84, a Popović je za 14 minuta ubacio pet poena (1/2 za dva, 1/3 za tri) uz dva skoka.

Damir Markota (Žalgiris): Veliku minutažu na Final fouru Baltičke lige dobio je Damir Markota. U polufinalu je igrao 22 minute i ubacio devet poena (3/3 za dva, 1/1 za tri) uz četiri skoka i četiri asistencije. Dobrom igrom u polufinalu kupio je još minuta u finalnom dvoboju s Lietuvosom protiv kojeg je za 32 minute ubacio dva poena (1/2 za dva, 0/1 za tri) uz pet skokova i dvije asistencije.

Rusija

Krešimir Lončar (Lokomotiv Rostov): Lokomotiv iz Rostova nije uspio proći u polufinale ruskog doigravanja u susretima s jakim Himkijem. U prvom susretu Himki je slavio 92:74, a Krešo Lončar bio je obrambeno odličan. Igrao je 31 minutu i ubacio sedam poena (3/7 za dva, 0/4 za tri, 1/2 slobodna) uz čak 13 skokova. U uzvratu je Lokomotiv poražen 83:68 uz vrlo dobar učinak Lončara od 17 poena (6/10 za dva, 0/1 za tri, 5/9 slobodna) i sedam skokova.

Damir Miljković (Spartak Primorje): Poput Lokomotiva niti Spartak nije imao šanse protiv CSKA. U prvom susretu CSKA se mučio i tijesno slavio 72:66, a Miljković je za tri minute ostao bez poena (0/1 za tri) uz skok. U drugom susretu Miljković je odigrao daleko bolje, no CSKA je lako slavio 97:73. Naš internacionalac u tom susretu ubacio je 15 poena (2/4 za dva, 3/4 za tri, 2/2 slobodna).

Slovačka

Dražen Klarić (Svit): Započelo je doigravanje i u Slovačkoj. Svit je u prvom susretu četvrtfinala doigravanja svladao Handlovu 88:76, a Dražen Klarić igrao je 23 minute. Za to vrijeme ubacio je 16 poena uz osam skokova.

Darko Pezer (Svit): Značajnu minutažu dobio je i Darko Pezer koji je igrao 21 minutu i ubacio devet poena uz dva skoka i četiri asistencije.

Mario Bratić (Handlova): Mario Bratić u porazu Handlove kod Svita igrao je 17 minuta. U tih 17 minuta ubacio je devet poena uz pet skokova.

Ivan Barišić (Komarno): Poraz na startu doigravanja bilježi i Komarno i to na gostovanju kod Intera u Bratislavi 99:86. Ivan Barišić u tom susretu igrao je 25 minuta i ubacio 18 poena uz četiri skoka i dvije asistencije.

Goran Marić (Komarno): U porazu Komarnog 25 minuta dobio je i Goran Marić, no njegov učinak bio je slabiji. Ubacio je deset poena uz tri skoka i tri asistencije.

Stipe Pivac (Komarno): Za razliku od Barišića i Marića, Stipe Pivac nije dobio značajnu minutažu. Igrao je tek osam minuta i ubacio četiri poena s linije slobodnih bacanja.

Saša Janković (Nitra): U prvom susretu neuspješna je bila i Nitra. Ona je gostovala kod Pezinoka koji je slavio 88:79. Saša Janković igrao je 38 minuta i ubacio 16 poena uz 12 skokova i tri asistencije,

Hrvoje Puljko (Prievidza): Prievidza se nalazi u borbi od devetog do 12. mjesta i svladala je Dolny Kubin 115:82. Briljirao je ponovno Hrvoje Puljko s 31 poenom, tri skoka i dvije asistencije.

Španjolska

Mario Kasun (Barcelona): U derbiju kola španjolske ACB lige Barcelona je poražena u Madridu kod Reala 90:73. Mario Kasun kod gostiju igrao je 12 minuta te ubacio šest poena (0/2 za dva, 6/8 slobodna) uz tri skoka.

Marko Tomas (Fuenlabrada): Još jednom je Marko Tomas bio ponajbolji igrač Fuenlabrade. Njegova momčad svladala je na svom parketu Valladolid 88:76, a naš reprezentativac za 23 minute ubacio je 14 poena (4/8 za dva, 2/4 za tri).

Zoran Planinić (Tau Ceramica): Vrlo lošu utakmicu odradila je Tau Ceramica na svom parketu s Cajasolom. Cajasol je slavio 85:77, a Zoran Planinić se nije proslavio. Za 19 minuta ubacio je dva poena (1/3 za dva, 0/3 za tri).

Davor Kus (Unicaja): Unicaja je iskoristila neigranje Rudyja Fernandeza i pregazila Joventut 92:64. Davor Kus nije briljirao i za 21 minutu ubacio je dva poena (1/1 za dva, 0/1 za tri) uz dvije asistencije.

Bruno Šundov (Leon): U dvoboju nižeplasiranih Leona i Menorce Leon je slavio 91:80. Bruno Šundov dobio je 14 minuta i ubacio devet poena (3/3 za dva, 3/3 slobodna) uz tri skoka.

Mario Stojić (Menorca): Menorci protiv Leona nije pomogla odlična igra Marija Stojića. Stojić je za 31 minutu ubacio 20 poena (5/10 za dva, 3/4 za tri, 1/2 slobodna) uz tri skoka, četiri dodavanja i dvije osvojene lopte.

Marino Baždarić (Menorca): Za razliku od Stojića Marino Baždarić nije odigrao dobro. Igrao je 22 minute i ubacio tri poena (0/2 za dva, 1/3 za tri) uz dva skoka.

Stanko Barać (Pamesa): Pamesa je s lakoćom u gostima svladala Murciju 104:79. Stanko Barać dobio je devet minuta i ubacio četiri poena (0/1 za dva, 4/4 slobodna).

Marko Banić (Bilbao): Još jednu nelošu utakmicu odigrao je Marko Banić. Njegov Bilbao svladao je Manresu 89:77, a Banić je igrao 20 minuta i ubacio deset poena (5/7 za dva) uz četiri skoka.

Drago Pašalić (Bilbao): Uz Banića solidan je bio i Drago Pašalić koji je dobio 13 minuta. Za to vrijeme ubacio je šest poena (2/5 za dva, 2/4 slobodna) i uhvatio tri skoka.

Bojan Bogdanović (Real Madrid II): Mlada momčad madridskog Reala svladala je Meridu 92:83, a naš mladi reprezentativac Bojan Bogdanović bio je prvo ime utakmice. Igrao je 21 minutu i ubacio 25 poena (4/7 za dva, 5/7 za tri, 2/3 slobodna) uz četiri skoka.

Slovenija

Ljubo Šamadan (Geoplin Slovan): Slovensko doigravanje ulazi u završnu fazu. Zlatorog je upisao važnu pobjedu protiv Geoplin Slovana 71:65, a Ljubo Šamadan u dresu Geoplina za 18 minuta ubacio je osam poena (2/3 za dva, 0/1 za tri, 4/4 slobodna) uz dva skoka. Par dana kasnije Geoplin je popravio dojam i svladao Mercator 90:72. Dojam je popravio i Šamadan koji je za 18 minuta ubacio 16 poena (4/5 za dva, 2/3 za tri, 2/2 slobodna) uz dva skoka.

Vjeran Soldo (Krka): Neočekivan poraz koji bi ih mogao stajati polufinala doigravanja upisala je Krka kod Mercatora 86:84. Vjeran Soldo kod Krke igrao je 23 minute i ubacio deset poena (4/6 za dva, 2/2 slobodna) uz dva skoka. Kasnije je Krka svladala očekivano Elektru 91:76, a Soldo je igrao deset minuta i ubacio dva poena (2/2 slobodna) uz dva skoka.

Davor Marcelić (Krka): Vrlo dobru igru protiv Mercatora pružio je Davor Marcelić. "Marcela" je igrao 30 minuta i ubacio 18 poena (3/6 za dva, 3/6 za tri, 2/2 slobodna) uz pet skokova i dvije osvojene lopte. Marcelić je bio sjajan i protiv Elektre. Igrao je 31 minutu i ubacio 24 poena (4/5 za dva, 5/9 za tri, 1/1 slobodna) uz šest skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte.

Marijan Mance (Helios): Helios u svojoj dvorani nije imao problema sa Zlatorogom. S lakoćom je slavio 76:60. Marijan Mance za 25 minuta ubacio je 13 poena (4/5 za dva, 1/1 za tri, 2/2 slobodna) uz četiri skoka.

Robert Troha (Helios): Vrlo dobru utakmicu protiv Zlatoroga odigrao je i Robert Troha. Troha je za 24 minute ubacio 12 poena (6/8 za dva) te dodao tri skoka i dvije asistencije.

Ivan Šimunić (Elektra): Nakon što je propustio posljednjih nekoliko susreta u sastavu Elektre bio je Ivan Šimunić. U porazu od Krke igrao je 16 minuta i ubacio četiri poena (2/5 za dva) te dodao četiri skoka.

Dražen Bubnić (Elektra): Dražen Bubnić protiv Krke nastupio je 23 minute i ostavio solidan dojam. Ubacio je sedam poena (3/6 za dva, 1/2 slobodna) uz sedam skokova.

Turska

Sandro Nicević (Bešiktaš): Uz puno muke Bešiktaš je došao do pobjede na gostovanju kod Kolejlilera. Slavio je tek u produžetku 95:92, a Sandro Nicević za 18 minuta ubacio je 12 poena (5/6 za dva, 2/2 slobodna) uz dva skoka.

Tomislav Ružić (Kepez): Domaću pobjedu ostvario je Kepez protiv Oyak Renaulta 63:54. Tomislav Ružić ponovno je igrao svih 40 minuta te ubacio 14 poena (4/10 za dva, 1/3 za tri, 3/3 slobodna) uz šest skokova.

Ukrajina

Vladimir Krstić (BC Kiev): Vladimir Krstić u trećem susretu četvrtfinala ukrajinskog doigravanja dobio je 17 minuta. Kiev je lako svladao Dnipro 92:70 i prošao u polufinale, a naš razigravač ubacio je četiri poena (1/3 za tri, 1/2 slobodna).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!