Nogomet

Ferguson: "Imamo veliku priliku"

Goran Tomičić • utorak, 29.04.2008.

Uoči uzvratnog dvoboja Manchester Uniteda i Barcelone oba trenera vjeruju u uspjeh svoje momčadi. Englezi imaju veliku priliku za osvajanje prvenstva i Lige prvaka, dok je ova utakmica Barceloni prilika za spas sezone...

Alex Ferguson vjeruje u uspjeh svoje momčadi: "Imamo igrače koji su odigrali mnogo ovakvih utakmica. U Barceloni smo vjerojatno odigrali najslabiju europsku utakmicu ove sezone. Mislim da će uzvratna utakmica biti mnogo otvorenija i događaji mogu krenuti u nekoliko različitih smjerova, ali mi imamo veliku priliku za plasman u finale. Očekujem da će moji igrači eksplodirati protiv Barcelone."

Manchester United ima niz od tri utakmice bez pobjede, a to se Crvenim vragovima nije dogodilo od kolovoza prošle godine. Sve je kulminiralo porazom od Chelseaja i ulaskom u neizvjesnu završnicu prvenstva.

Legendarni menadžer Manchester Uniteda ipak nije zabrinut: "Ništa nismo izgubili. U prvenstvu imamo još dvije utakmice do kraja i u polufinalu smo Lige prvaka."

Situacija u Barceloni je jako loša. Iza momčadi Franka Rijkaarda je loša sezona obilježena sukobima u klubu, a sve je kulminiralo porazom u La Coruni i zaostatkom od četiri boda za drugoplasiranim Villarrealom. No, plasman u finale Lige prvaka bi popravio dojam, a toga je svjestan i Rijkaard: "Ja se želim koncentrirati samo na sadašnjost. Pred nama je vrlo važna utakmica u kojoj ćemo se boriti za plasman u finale, a nakon toga ćemo znati jeli ova sezona bila uspješna."

Zanimljivo je kako je Barcelona u tri posljednje sezone u Ligi prvaka igrala protiv engleskih momčadi. Chelsea je 2005. bio uspješniji, ali je godinu dana kasnije pobjedom 2:1 protiv Arsenala osvojena Liga prvaka. Prošle sezone je Liverpool bio bolji u osmini finala.

Trener Barcelone očekuje tešku utakmicu: "Moramo postići bar jedan pogodak i važno je nametnuti svoju igru. Trebamo biti hrabri i ostvariti kontrolu nad loptom. Ne smijemo dopustiti protivniku da bude dominantan."

U sastav se nakon odrađenih žutih kartona vraća Marquez, koji će zamijeniti suspendiranog Puyola. Jedina Rijkaardova dvojba je lijevi bok, gdje bi Henry mogao dobiti prednost pred Iniestom. Manchester United je u jako dobroj formi i Ferguson nema dvojbi oko početnog sastava, a jedini problem su ozljede Vidića i Rooneya, ali obojica će vjerojatno biti spremni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!