Zimski sportovi

Biron zaustavio Canadiense

Ante Jukić • utorak, 29.04.2008.

Ponedjeljak je donio samo jednu utakmicu drugog kruga doigravanja NHL-a. Philadelphia je na svom ledu pobijedila Montreal i tako preuzela vodstvo u seriji. Flyerse je do slavlja predvodio sjajni Martin Biron, koji je u ključnim trenucima obranio nekoliko teških udaraca…

I prije početka serije između Montreala i Philadelphije, očekivala se čvrsta i neizvjesna borba u kojoj bi ključnu ulogu mogli imati vratari. U sinoćnjem dvoboju, Martin Biron je potpuno zasjenio Careya Pricea i omogućio svojoj momčadi drugu pobjedu u seriji.

Nakon prve trećine, koja je protekla u velikoj borbi punoj grubih udaraca s obje strane, golove smo vidjeli tek u drugoj. Iako su Canadiensi bili bolja momčad na ledu i stvarali dosta izglednih prilika pred golom Flyersa, nikako nisu pronalazili rješenja za sjajnog Birona, koji ih je izluđivao svojim obranama. S druge strane, domaćini su bili neumoljivi i koristili su i najmanju šansu koja im se ukazala. U osmoj minuti druge trećine, mrežu Pricea načeo je Scottie Upshall, a prije ulaska u posljednji period utakmice, Flyersi su uspjeli zabiti još dvaput. Prvo je Mike Richards postigao zgoditak u trenutku dok su Canadiensi imali igrača više na ledu, da bi minutu i pol prije odlaska na odmor, R.J. Umberger iskoristio neopreznost u obrani gostiju i zabio za ogromnih 3:0.

S obzirom na sjajnu predstavu domaćeg vratara, povratak Montreala u utakmicu izgledao je gotovo nemoguć. No, zahvaljujući gluposti domaćeg igrača, Deriana Hatchera, Canadiensi su, ipak, dobili neočekivanu priliku. Hatcher je, naime, zbog grubog nasrtaja na Francisa Bouillona zaradio pet minuta isključenja s nemogućnošću vraćanja na led do kraja utakmice. Gosti su odlično iskoristili tu brojčanu nadmoć, te se golovima Tomasa Plekaneca i Sakua Koivua uspijevaju vratiti u utakmicu. Iako smo do kraja posljednje trećine svjedočili pravoj opsadi gola Flyersa, Martin Biron je uspio zaustaviti sve pokušaje Canadiensa i osigurati svojoj momčadi drugu pobjedu u seriji.

"Marty je večeras bio sjajan. On je nesumnjivo naš najbolji igrač u ovoj seriji", pun je hvale za svog vratara bio trener Philadelphije John Stevens. Posebnu je zahvalu Bironu trebao uputiti njegov suigrač, Derian Hatcher, čija je glupost umalo stajala Flyerse vrlo važne pobjede. "Gledati utakmicu zadnjih 15 minuta, za mene je bilo vrlo stresno. Na svu sreću, dečku su ipak uspjeli sačuvati prednost", bile su riječi Hatchera neposredno nakon utakmice.

Četvrta utakmica serije na rasporedu je u srijedu, također u Philadelphiji, a još jednom domaćom pobjedom, Flyersi bi gurnuli Montreal u vrlo tešku situaciju.

NHL doigravanje, rezultati, 28.04.2008.

Istočna konferencija:
Philadelphia – Montreal 3:2 (2-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!