Ostali sportovi

Novi bodovi za Janicu

Davor Sajko • nedjelja, 21.01.2001.


Janica smanjila razliku (dp)

Nakon što je prvu vožnju velesalomske utrke u talijanskoj Cortini d’Ampezzo završila na 18. mjestu, Janica Kostelić je drugom vožnjom popravila rezultat i na kraju se plasirala na 13. mjesto. Pobjednica današnjeg veleslaloma je po peti puta ove sezone Švicarka Sonja Nef (2.37,56). Zaostatak Janice za pobjednicom na kraju iznosi 2,13 sekunde što je bilo dovoljno da smanji zaostatak vodećom u ukupnom poretku Renate Götschl na devet bodova.

Prvu vožnju veleslaloma u talijanskoj Cortini d’Ampezzo Janica Kostelić (1.22,23) je završila na 18. mjestu i njen zaostatak za vodećom Švicarkom Sonjom Nef (1.20,65) iznosi 1,58 sek. Odmah je u gornjem dijelu staze Janica napravila grešku koja ju je stajala zaostatka kojeg do ciljne ravnine nije uspjela nadoknaditi.

Janičina najveća konkurentica Austrijanka Renate Götschl nakon prvog "laufa" zaostala je za Sonjom Nef 1,41 sekunde i zauzela je 14. mjesto. Trećeplasirana do ove utrke u ukupnom poretku Svjetskog kupa Francuskinja Régine Cavagnoud pala je u prvoj vožnji.

U drugoj vožnji sve je iznenadila odličnom vožnjom Švicarka Lilian Kummer koja se s 27. pozicije nakon prve vožnje probila na odlično 5. mjesto, ali Sonja Nef koja ove godine suvereno vlada veleslalomu nije dopustila iznenađenje. Druga je u današnjem veleslalomu bila Kanađanka Allison Forsyth (2.38,04), a na treće se mjesto plasirala Austrijanka Michaela Dorfmeister.

U poretku veleslalomašica suvereno vodi Sonja Nef s osvojenih 576 bodova, a u ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Renate Götschl ispred Janice Kostelić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!