Nogomet

Fergie oduševljen finalom, Rijkaard ne da ostavku

Duje Mogić • srijeda, 30.04.2008.

Sir Alex Ferguson oduševljen je igrom svoje ekipe u dva sraza s Barcelonom te plasmanom u finale Lige prvaka, drugo za njegove 22-godišnje vladavine. Frank Rijkaard, pak, suočen je s brojnim pitanjima o svojoj budućnosti na Camp Nouu...

Legendarni Škot ima mnogo razloga za zadovoljstvo. U dvije utakmice protiv Barcelone njegova momčad pokazala je da osim zabijanja golova zna i braniti svoj gol. Iako su Katalonci imali većinu posjeda lopte nisu uspjeli stvoriti ozbiljniju šansu u 180 minuta igre. Koncentrirana obrana Uniteda nije otkrivala pukotine kroz koje bi se Barcelonini napadači mogli provući.

"Trebala nam je fantastična predstava večeras i mislim da smo je pokazali. Znao sam da će biti duga večer, ali koncentracija u obrani i odlično pokrivanje prostora su bili na visokoj razini. Time smo pobijedili Barcelonu, koja je odlična momčad i veliki nogometni klub", kaže Ferguson. Napominje da je njegova momčad djelovala nervozno u prvom dijelu kada ih je umalo iznenadio Messi, ali u drugom su bili samopouzdani i hrabro izdržali nalete Katalonaca.

Jedini gol u dvije utakmice došao je nakon fantastičnog udarca Paula Scholesa. 32-godišnjak je propustio finale '99 zbog kartona i u bogatoj karijeri mu nedostaje nastup u finalu elitnog klupskog natjecanja. Sad kad je poslao svoju momčad u Moskvu, Ferguson mu sigurno neće uskratiti taj užitak. "Bio je to fantastičan pogodak i drago mi je ga je postigao Paul. Ne možemo očekivati od njega da zabija onako često kao dok je bio mlađi, ali je večeras zabio strašan gol".

Dok je Škot uživao u lovorikama, njegov kolega na poraženoj strani je odgovarao na pitanje o ostavci: "Nemam namjeru odustati - ta misao mi nije prošla kroz glavu. Bilo bi drukčije da igrači tako žele, ali to nije slučaj. Barcelona je veliki klub s mnogo ljudi sposobnih da donesu važne odluke i na kraju sezone će oni to učiniti ako je tako nešto potrebno. Još nije trenutak za zaključivanje sezone jer ona još nije gotova i preostaje nam odigrati preostale utakmice hrabro i odlučno", smatra Nizozemac.

Iako je poražen, Nizozemac smatra da s Old Trafforda on i njegovi igrači mogu otići uzdignute glave. "Učinili smo sve osim - zabili gol. Bila je ravnopravna utakmica. Mislim da smo imali bolju igru, dali smo sve od sebe kao i uvijek, ali, nažalost, to večeras nije bilo dovoljno dobro."

U srijedu 21.svibnja, u Moskvi očekuje nas englesko finale. Sir Alex Ferguson otkrio je koga bi više želio za protivnika između Liverpoola i Chelsea. Smatra da bi imao bolju podršku s tribina ako bi igrao protiv susjeda sa sjevero-zapada Engleske: "Možda bi bilo bolje igrati s Liverpoolom jer bi Roman Abramovich preko svojih ruskih veza pokupovao sve karte za finale."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!