Ostali sportovi

I drugi maksimum u 24 sata

Branko Barić • srijeda, 30.04.2008.

Nevjerojatne stvari događaju se u Sheffieldu. Samo 24 sata nakon O'Sullivanovog niza od 147 poena, istu stvar ponovio je Ali Carter u svom četvrtfinalnom dvoboju protiv Petera Ebdona. To je prvi puta u povijesti da se na istom turniru naprave dva maksimalna breaka...

Iako je Ronnie već izabrao Bentleya na kojeg je mislio potrošiti 157 tisuća funti nagrade za 147 od ponedjeljka, planove mu je pokvario Carter sa svojim prvim maksimumom u karijeri, što znači da će se nagrada dijeliti na pola. Osim, naravno, ako do kraja turnira još netko ne napravi takav pothvat, što s obzirom na kvalitetu snookera ove godine u Crucibleu nikog ne bi pretjerano začudilo. Sve se desilo u 15. frameu dvoboja Carter – Ebdon, i to samo frame nakon što je Ebdon napao maksimalni break i zaustavio se na 15. crvenoj kugli. Pri rezultatu 7:7 Carter je bio uspješniji, te postao tek šesti igrač u povijesti koji je nanizao 147 poena na svjetskim prvenstvima.

"Posljednjih nekoliko kugi igrao sam čisto na instinkt budući da sam se sav tresao od nervoze. Doći do svog prvog maksimuma ovdje je zaista je neopisiv osjećaj.", izjavio je junak dana, koji nakon prve dvije sesije vodi s 9:7.

Stephen Hendry uraganski je krenuo u svoj četvrtfinalni obračun protiv Ryana Daya povevši sa 7:1 u prvoj sesiji. U večernjem nastavku Velšanin je uspio smanjiti na 9:5 i imao je veliku priliku za 9:6, no jedan promašaj skupo ga je koštao, pa će u posljednju sesiju koja se igra u srijedu ući s velikim zaostatkom od 11:5.

U druga dva četvrtfinalna ogleda odigrana je tek po jedna sesija. Ronnie O'Sullivan nakon prvih osam frameova poravnat je na 4:4 s kineskom senzacijom Liang Wenboom, a isti rezultat je i u obračunu Stephena Maguirea i Joea Perryja, iako je Perry vodio s 4:0.

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale, 30. travanj: Carter – Ebdon 9:7, Hendry – Day 11:5, O'Sullivan – Liang 4:4, Maguire – Perry 4:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!