Nogomet

Del Piero ipak na Euro?

Duje Mogić • srijeda, 30.04.2008.

Iako nije pozivan u reprezentaciju za prijateljske utakmice protiv Španjolske i Portugala, Alessandro Del Piero svojim igrama privukao je pažnju izbornika Donadonija koji je priznao da se predomišlja...

18 golova u prvenstvu i lakoća kojom zabija natjerali su Donadonija da razmotri svoju odluku o (ne)pozivanju 34-godišnjeg Talijana među Azzure. No, odluka mu sigurno neće biti laka jer svi kandidati za mjesto u vrhu napada u posljednje vrijeme igraju izvrsno. Marco Borrielo zabija kao na traci, dok Cassano, Quagliarella, Di Natale i Villarealov Rossi također ističu svoju nominaciju za mjesto u avionu za Austriju i Švicarsku.

"Prije koji mjesec nisam bio siguran, ali sad bih ga izabrao u momčad. No, o konačnoj selekciji igrača govorit ću samo na dogovorene datume. Čini se da su mnogi igrači odlučili zadati mi brige oko previše opcija", kaže izbornik Italije.

Donadoni se s razlogom pribojava novinara jer što god da odluči i koga god da pozove ili izostavi, talijanski novinari će mu nametnuti pritisak i dovoditi njegove odluke u pitanje. Ne bude li Italija prvak, zna se koga će smatrati odgovornim. "Jedino u što sam siguran je da je odluka u vezi Del Piera ili bilo koga drugoga isključivo i samo moja. Ne smije biti kontroverzi jer smo svi civilizirani ljudi", nada se bivši strateg Livorna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!