Tenis

U Pragu tinja samo nada u parovima

Maja Giljanović • srijeda, 30.04.2008.

Svom partneru u konkurenciji parova Ivanu Ceroviću koji se od 75.000 dolara vrijednog ATP Challengera u Pragu oprostio jučer (Rosol) današnjim se porazom pridružio i imenjak mu Dodig...

23-godišnji poput Marina Čilića Međugorac je, naime, na startu turnira eliminiran od Nijemca Dominika Mefferta. Sedmi je nositelj preokrenuo zaostatak u kojeg je upao gubitkom prvog seta u tie-breaku (7:2) i u sljedeća je dva opravdao status favorita: protiv više od 100 mjesta (173. naprema 289. Dodiga) slabije rangiranog i četiri godine mlađeg protivnika ispustio je u nastavku samo tri gema.

Dva Ivana, međutim, ostaju u Češkoj - u prvom su kolu turnira parova svladali nizozemsko-poljsku kombinaciju Beks/Olejničak i u četvrtfinalu ih sutra čeka argentinska ko-produkcija, trećepostavljeni Dabul/Mayer.

U osmini, pak, finala 10.000 dolara vrijednog Futuresa u Italiji od Ivana (!) Vukovića je u dva seta bolji bio Čileanac Guillermo Hormazabal (614.), dok je s Nijemcem Bastianom Knittelom u prvom kolu turnira parova prošao Rodriguez-Sancheza i Strunjikova te ih u četvrtfinalu očekuje dvoboj s trećepostavljenim Talijanima Trusendijem i Vannijem.

Prag, 1. kolo:
Meffert (Njemačka, 7) - DODIG (Hrvatska) 6:7(2), 6:2, 6:1
1. kolo parovi:
CEROVIĆ/DODIG (Hrvatska) - Beks/Olejničak (Nizozemska, Poljska) 7:6(3), 4:6, 10:5

Aosta, osmina finala:
Hormazabal (Čile) - VUKOVIĆ (Hrvatska, q) 6:4, 6:2
1. kolo parovi:
VUKOVIĆ/Knittel (Hrvatska, Njemačka) - Rodriguez-Sanchez/Strunjikov (Kolumbija, Rusija) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!