Ostali sportovi

Poznati polufinalisti

Martina Oštrić • četvrtak, 01.05.2008.

Poznati su svi polufinalisti Svjetskog prvenstva u snookeru u engleskom Sheffieldu. Prvi polufinalni par čine najbolji igrač prošlog desetljeća, Stephen Hendry koji će snage odmjeriti s najboljim igračem današnjice Ronnijem O'Sullivanom, a drugi par su odlični Allister Carter i Joe Perry...

Nakon fenomenalne druge sesije u kojoj je odnio pobjede u sedam od osam frameova, Ronniju O'Sullivanu u trećoj je sesiji bilo potrebno samo četiri framea kako bi se plasirao u ovogodišnji polufinale Svjetskog prvenstva u Sheffieldu. Kinez Liang u niti jednom trenutku meča nije se predavao, što mu je donijelo dvije pobjede u posljednjoj sesiji, no dalje od toga Kinez nije mogao.

“Drago mi je što sam u polufinalu“, rekao je O'Sullivan nakon meča te dodao: “Mogao sam igrati i bolje, no sve u svemu je OK. Htio sam završiti meč što prije, pa sam počeo promašivati“.

Njegov protivnik u polufinalu, Stephen Hendry, istim je rezultatom (13:7) pobijedio odličnog Ryana Daya. Škot je pobjedom ušao u treću sesiju, no tada Day preuzima kontrolu nad zelenim stolom i dolazi do 12:7. U četvrtom frameu Hendry se vraća te rezultatom 77:0 dolazi do svog prvog polufinala nakon 2004. godine.

Iako je svjestan da ga u polufinalnom meču s druge strane stola čeka jedan od najboljih igrača današnjice, šesterostruki pobjednik ovog natjecanja pršti od samopouzdanja. “Ne mogu dočekati da meč počne! Obožavam igrati s Ronnijem“, riječi su Škota koji se dotakao i publike. “Vjerojatno će samo dvoje ljudi navijati za mene, no na to sam već navikao igrajući protiv Jima Whitea“, završio je u ironičnom tonu.

Ryan Day, koji je u odličnom meču osmine finala savladao Johna Higginsa naišao je na nešto tvrđi orah, pa se nakon četvrtfinala oprašta od natjecanja.

Jedno od najvećih iznenađenja turnira, Allister Carter nakon odlične pobjede protiv jednog od favorita prvenstva, Shauna Murphyja plasirao se u polufinale pobjedom protiv Petera Ebdona. Nakon 9:7 vodstva pri završetku druge sesije u kojoj je, podsjetimo se, došao do maksimalnih 147 bodova, Carteru je trebalo šest frameova da dođe do polufinala.

“Spavao sam samo nekoliko sati, ali i to mi je dovoljno jer sam pun adrenalina“ , izjavio je danas 28-godišnjak kojemu će ovo biti prvo polufinale u karijeri. Njegov protivnik, Peter Ebdon, sportski je prihvatio poraz priznavši da je Carter bio bolji. “Imao sam tri ili četiri prilike, no Ali je stvarao toliki pritisak na mene“ .

Joe Perry i Stephen Maguire odigrali su najduži i najzanimljiviji meč dana. Nakon punih 25 frameova pobjeda od 13:12 pripala je domaćem igraču Perryu. U izjednačenom meču (4:4 nakon prve, te 8:8 nakon druge sesije) vodila se borba za svaku kuglicu. Iako je Maguire imao priliku otići na 12:10 te privesti meč kraju u svoju korist, nije iskoristio pruženu priliku, pa se Perry vratio te pobjedama u posljednja dva framea raskrčio sebi put do polufinala, gdje ga čeka nimalo lak zadatak protiv Alija Cartera.

Rezultati četvrtfinala:
Ronnie O'Sullivan - Liang Wenbo 13:7
Stephen Hendry - Ryan Day 13:7
Allister Carter - Peter Ebdon 13:9
Joe Perry - Stephen Maguire 13:12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!