Nogomet

Anas se definitivno vratio

Zoran Zdelar • četvrtak, 01.05.2008.

Mladi kapetan Rijeke ove sezone oscilira u svojoj formi skupa s rezultatima kluba. Tako je nakon nastavka prvenstva Anas Sharbini bio prilično loš, ali u posljednjih nekoliko kola ponovno igra odlično te se zbog svega toga sve češće spominje mogućnost njegova odlaska. Dinamov trener, Zvonimir Soldo, već se izrazio pohvalno o njemu, a odigra li i u preostalim kolima kao ove srijede, neće nezapaženo njegovi nastupi proći ni u inozemstvu...

Slika 1 od 2.

Vratar

Marko Šarlija (Inter Zaprešić) – Vratar Intera još jednom je bio najbolji. Šarlija u posljednjih nekoliko kola zaista brani odlično, pa su se tako i nogometaši Dinama morali dobro namučiti kako bi osvojili tri boda u susretu za kojeg se proširila glasina da je konačan rezultat namješten. Šarlija je kod primljenog pogotka malo toga mogao napraviti, ali je zato kod svih ostalih situacija reagirao iznimno dobro.

Obrana

Safet Nadarević (Zagreb) - Branič Zagreba u susretu sa Varteksom u obrambenom je redu odigrao bez greške, a čak je dva puta uspio zatresti mrežu Mađarića. Prvi je pogodak poništen zbog zaleđa (čini se ipak dvojbena odluka), ali odličnom udarcu u 84. minuti susreta ne može se naći zamjerke. Nadarević je opalio silovito sa tridesetak metara i neobranjivo loptu poslao u rašlje gostujućih vrata.

Tomislav Višević (Osijek) – Osječki defenzivac može biti iznimno zadovoljan svojim nastupom na gostovanju u Splitu. Rijetke su utakmice u kojima Hajdukovci na Poljudu ne zaprijete gostujućim vratima više od sat vremena, a među zaslužnijima za to je upravo Višević. Bez pogreške nosio se s Hajdukovim veznim igračima i napadačima

Hrvoje Čale (Dinamo) – Jedan od najosporovanijih izdanaka maksimirske škole nogometa posljednjih godina odigrao je ove srijede iznimno dobru utakmicu. Iako bi se teško moglo reći da je Dinamo protiv Intera briljirao, Čale je na svom lijevom boku bio iznimno dobar. Gosti iz Zaprešića sve su svoje akcije i pokušaje morali preseliti na sredinu igrališta ili desnu stranu, jer na lijevoj za njih jednostavno ovog puta nije bilo prolaza.

Veza

Tomislav Jurić (Cibalia) – Nogometaš kojemu će prvi ozbiljniji nogometni koraci u svijetu prvoligaškog nogometa zauvijek ostati obilježeni zadarskom tragedijom nakon što je njegov dvoboj s Hrvoje Ćustićem tragično završio. No, radi se očito o prilično velikom talentu Cibalije, Lušić prilično često koristi njegove usluge, a Tomislav mu je na povjerenju ovog puta zahvalio pogotkom. Mladi nogometaš definitivno predstavlja svjetlu budućnost vinkovačkog prvoligaša.

Senijad Ibričić (Zagreb) - Najbolji Zagrebaš ovoga proljeća postigao je svoj 11. pogodak sezone i donio izjednačenje svojoj momčadi u dvoboju s Varaždincima te zamah za iduće napade. Ibričić je još jednom dokazao kako je noćna mora za vratare kada se uhvati izvođenja slobodnih udaraca. Pravi eurogol postigao je u susretu sa Varteksom kada je s 18 metara pogodio same rašlje vratara gostiju Mađarića.

Anas Sharbini (Rijeka) – Mladi kapetan Rijeke nakon slabog ulaska u proljetni dio sezone, ponovno je proigrao onako kako zna. S dobrim rezultatima Rijeke vratila su se i odlična izdanja Sharbinija, koji je svojom igrom protiv Međimurja pokrenuo brojne napade, proslijedio točno brojne lopte, ali se i upisao u listu strijelaca. Bilježimo i da je na otvaranju utakmice zatresao vratnicu, a u drugom poluvremenu i asistirao za jedan pogodak. Rijeka neće imati lak zadatak zadržati Sharbinija na Kantridi ovog ljeta.

Aleksandar Šolić (Osijek) – Bio je Šolić na Poljudu iznimno motiviran za igru. Pokrenuo je akciju kod prvog pogotka svoje momčadi, ali je bio konstantna prijetnja po Hajdukova vrata tijekom 90 minuta igre. Osim napadačkog dijela, vrlo dobro je odradio i obveze u zaustavljanju razvijanja Hajdukovih napada. U samoj završnici utakmice je napustio igru, ali to je više bilo radi 'uštede' vremena.

Napad

Marko Grgić (Zagreb) – Teško se nakon susreta u Kranjčevićevoj bilo odlučiti za igrača utakmice, no odluka je na kraju pala u korist hitrog napadača Marka Grgića. Grgić je po treći put ovoga proljeća postigao pogodak nakon što je u drugome poluvremenu ušao u igru. Osim prekrasnog pogotka Grgić je najveći "krivac" što se u nastavku susreta momčad Zagreba probudila i krenula po pobjedu.

Karlo Primorac (Osijek) – Nije osječki napadač odigrao nezaboravnu utakmicu. Jedino što će se od Karlova nastupa moći pamtiti su njegova dva pogotka, no kako je to uostalom ipak njegov glavni zadatak, nije toliko bitno što igrom nije posebno oduševio. Napravio je u svakom slučaju dovoljno za titulu najboljeg igrača utakmice.

Ivan Božić (Rijeka) – Ne dobiva previše prilika napadač Ivan Božić u dresu Rijeke pod vodstvom Zlatka Dalića. Onda kad i dobije priliku, uglavnom se podredi momčadi te radi mnogo za svoje suigrače, pa njegov učinak nerijetko ne bude dovoljno cijenjen. Ovog puta je bilo ipak drukčije. Zabio je Međimurju dva gola u razmaku od osam minute te je u pravo vrijeme doveo Rijeku u vodstvo koje Međimurju više nije bilo dostižno.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!