Tenis

Almagro ipak prejak

Branimir Korać • četvrtak, 01.05.2008.

Mario Ančić imao je pretežak posao u trećem kolu ATP turnira u Barceloni. Nicolas Almagro pokazao se previsokom preprekom te je u dva seta svladao Ančić i prošao u četvrto kolo...

Nicolas Almagro danas je sigurno jedan od najboljih zemljaša svijeta, a to je spoznao i Mario Ančić. Španjolac je odigrao u svom stilu, čvrsto, agresivno i uporno te je uzeo meč. U prvom setu imao je i malo više sreće, no u drugom je zato iskoristio svaku Ančićevu pogrešku te dovršio posao.

Meč je odlučio prvi set. Ančić je u njemu imao šansi, mogao je doći do seta, ali nije bio miran na break loptama. U tie-breaku odlučio je jedan mini break na samom kraju i set je bio u rukama Almagra. Gotovo sat vremena trajala je borba u tom prvom setu koji je otišao na Almagrovu stranu. Po svim statističkim pokazateljima bio je to izjednačen set u kojem je Almagro ipak imao mrvicu više sreće.

No u drugom setu situacija se promijenila. Ančić se još držao do 3:2 i tu nastaju problemi. Almagro odmah dolazi do dvije break lopte, koristi drugu i ima veliku prednost. Mladi Španjolac takvu prednost ne ispušta već koristi Ančićevu nervozu i kod 5:2 radi još jedan break koji mu donosi i meč.

Sat i 40 minuta trajala je borba između Ančića i Almagra. Almagro je bio bolji u "čistoj" igri, dobro je čitao Ančićev servis i prijetio vrlo često. Imao je deset poena više osvojenih na protivnički servis te šest break lopti od čega je iskoristio dvije. S druge strane Mario je imao tek dvije i to dvije koje su mu donosile prvi set, ali nakon što ih je propustio, Almagra više nije mogao zadržati.

U četvrtfinalu Almagro ne bi trebao imati problema. Tamo ga čeka Denis Gremelmayr, Nijemac koji je danas iznenadio i Dmitrija Tursunova, no Rus ipak nije pokazatelj obzirom na njegovu igru na zemljanim podlogama.

U četvrtfinale je očekivano u dva seta otišao Rafael Nadal. On je nadigrao Feliciana Lopeza koji je bio posve nemoćan. Lopez nije imao niti jednu break loptu u cijelom meču dok je Nadal imao čak devet i iskoristio tri što dovoljno govori o odnosu snaga u ovom meču.

U izjednačenom susretu Juan Ignacio Chela svladao je Ernestsa Gulbisa u tri seta. Mladi Latvijac je pregazio Chelu u prvom setu, ali u nastavku meča Chela igra puno bolje i uspijeva okrenuti meč.

Put u Barceloni završio je Mihail Kukuškin. Najveće iznenađenje turnira poraženo je od Alberta Montanesa, čovjeka koji je nadigrao Ivu Karlovića. Montanes je bio bolji u tri seta nakon manje od dva sata igre, no Kukuškin može biti zadovoljan svojim prezentacijama u Barceloni.

Stanislas Wawrinka u sedmom meču protiv Davida Nalbandiana upisao je petu pobjedu. Švicarac je pregazio Nalbandiana koji je imao jedan od "onih" dana i koji je pokazao priličnu dekoncentriranost. Imao je Argentinac niz prilika za uzimanje servisa, ali iskorištenost istih je bila tek deset posto, a to je protiv ovako dobrog igrača kažnjivo.

Prolaz u dva seta upisao je i Tommy Robredo. On je svladao Guillerma Canasa u susretu u kojem je imao čak 87% ubačaja prvog servisa. Od toga u drugom setu čak 90 posto. U četvrtfinalu je i drugi nositelj David Ferrer koji se propisno namučio s Nicolasom Lapenttijem.

ATP Barcelona, treće kolo:
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Feliciano Lopez (Španjolska, 16) 6:4, 6:3, Juan Ignacio Chela (Argentina) - Ernests Gulbis (Latvija) 2:6, 6:4, 6:3, Denis Gremelmayr (Njemačka) - Dmitrij Tursunov (Rusija, 15) 6:4, 6:0, Nicolas Almagro (Španjolska, 10) - Mario Ančić (Hrvatska, WC) 7:6(5), 6:2, Albert Montanes (Španjolska) - Mihail Kukuškin (Rusija, Q) 6:3, 3:6, 6:3, Stanislas Wawrinka (Švicarska, 14) - David Nalbandian (Argentina, 3) 6:3, 6:1, Tommy Robredo (Španjolska, 6) - Guillermo Canas (Argentina, 9) 6:1, 7:5, David Ferrer (Španjolska, 2) - Nicolas Lapentti (Ekvador) 4:6, 6:4, 6:3.

ATP Barcelona, parovi, drugo kolo:
Coetzee/Ullyett (JAR/Zimbabve, 5) - Hutchins/Murray (Velika Britanija/Velika Britanija) 6:3, 7:6(2).

ATP Barcelona, parovi, četvrtfinale:
Bryan/Bryan (SAD/SAD, 1) - Chela/Cuevas (Argentina/Urugvaj) 6:1, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!