Nogomet

Ajax svladao Heerenveen, Utrecht prokockao vodstvo

Vedran Babić • četvrtak, 01.05.2008.

Nogometaši Ajaxa došli su na korak do prolaska prvog kruga razigravanja za Ligu prvaka pobjedom od 2:1 u Heerenveenu. U borbi za Kup Uefe Utrecht je kod kuće propustio realizirati prednost od dva pogotka protiv Groningena, dok je NEC porazio Rodu...

Svi pogoci u Heerenveenu postignuti su u drugom dijelu. Prvo je urugvajski napadač Luis Suarez u 61. minuti zatresao mrežu domaćina, da bi nedugo zatim izjednačio Gerald Sibon. Važan drugi pogodak na gostujućem terenu zabija branič Johnny Heitinga 15 minuta prije kraja susreta. Hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić kao standardni član prvog sastava odigrao je svih 90 minuta.

Uzvrat je u Amsterdam Areni u ponedjeljak, ali ne treba posebno naglašavati kako bi sve osim prolaza Ajaxa bilo veliko iznenađenje.

Momčad Utrechta mogla si je znatno olakšati posao pred uzvrat u Groningenu. Naime, pogocima Schakena i Nelissea u roku od tri minute došli su do 2:0. Ipak, utakmica dobiva drugu dimenziju nakon što srpski nogometaš rođenjem iz Zagreba, Goran Lovre, smanjuje rezultat u 51. minuti, a pogotovo nakon drugog žutog kartona domaćeg braniča Francisa Dickoha u 66.

Omjer igrača na terenu se, međutim, dovodi u ravnotežu još jednim crvenim kartonom, i to upravo strijelca Lovre deset minuta kasnije. Pri samom kraju, pogodak vrijedan zlata u prvoj minuti nadoknade postiže Ukrajinac Evgenij Levčenko.

Posljednja utakmica dana odigrana je u Kerkradeu, gdje su gosti iz Nijmegena kući otišli s punim plijenom zahvaljujući pogotku Bretta Holmana iz šeste minute. Roda je početkom nastavka ostala s igračem manje zbog isključenja Sendena, pa nije ni čudo što nisu uspjeli barem poravnati rezultat. Obje uzvratne utakmice razigravanja za Kup Uefe su na rasporedu u nedjelju.

Eredivisie, playoff za Ligu prvaka, prva utakmica: Heerenveen – Ajax 1:2.

Eredivisie, playoff za Kup Uefe, prve utakmice: Roda – NEC 0:1, Utrecht – Groningen 2:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!