Tenis

Marokanski djedica još može

Ivor Krapac • četvrtak, 01.05.2008.

Iako mu je karijera realno već na zalazu, Younes El Aynaoui pokazao je da je još uvijek dovoljno dobar za pobjedu ili dvije na ATP razini. Iskusni Marokanac, koji će u rujnu napuniti 37 godina, probio se među posljednjih osam na zemljanim terenima BMW Opena u Münchenu...

Tenisač koji je u studenom 2003. bio 14. na svijetu, dok je danas, ponajviše zbog puno problema s ozljedama, tek na 295. mjestu, probio se među posljednjih osam sa 6:4, 3:6 i 6:3 protiv sedmopostavljenog Belgijca Stevea Darcisa, koji je ranije ove sezone slavio naslov u Memphisu, dok je lani senzacionalno osvojio Amersfoort.

Protiv El Aynaouija je ipak naišao na staru, njemu pretvrdu kost. Marokanski veteran nije se dao smesti ni nakon izgubljenog drugog seta i na koncu je izborio svoje prvo ATP četvrtfinale nakon Masters Series turnira u Madridu u listopadu 2003. godine. Tada je bio i korak dalje, u polufinalu.

Marat Safin također ima razloga biti veseo, uz prekid niza bez četvrtfinala na ATP turnirima još od Washingtona na prijelazu iz srpnja u kolovoz protekle godine. Nekadašnji svjetski broj jedan u međuvremenu se tražio, a da polako nalazi svoju pravu igru potvrdio je sa 7:6(4), 6:7(5) i 6:3 protiv domaćeg aduta Michaela Berrera.

Drugopostavljeni Fernando Gonzalez bio je na sto muka protiv Kristofa Vliegena, no na koncu je ipak nekako našao put do 1:6, 7:5 i 6:3. Belgijac je krenuo kao da će pregaziti drugog nositelja, s dobivenih osam od prvih devet gemova u meču (6:1, 2:0), kasnije je imao i servis za pobjedu kod 5:4 u drugom setu, a nakon što je to propustio, gubitak trećeg seta bio je zapravo logičan. Pogotovo za Vliegena, koji ni inače nije među mentalno jačim tenisačima na Touru.

Za kraj, iznenađenje dana. 19-godišnji Argentinac Juan Martin Del Potro, uvijek opasan ako mu se poklopi dan, ubilježio je 1:6, 6:0 i 6:4 protiv četvrtopostavljenog Rusa Igora Andrejeva, prošlotjednog četvrtfinalista Monte Carla.

Petak je dan četvrtfinala i novog nastupa Marina Čilića. Osmopostavljeni jedini preostali hrvatski predstavnik među posljednjom osmoricom ide na prvog nositelja, Francuza Paul-Henrija Mathieua, a njihov dvoboj bit će treći iza podneva na središnjem terenu.

ATP München, 1.5.2008., osmina finala: El Aynaoui (Maroko, Q) - Darcis (Belgija, 7) 6:4, 3:6, 6:3, Del Potro (Argentina) - Andrejev (Rusija, 4) 1:6, 6:0, 6:4, Safin (Rusija, WC) - Berrer (Njemačka) 7:6(4), 6:7(5), 6:3, F. Gonzalez (Čile, 2) - Vliegen (Belgija) 1:6, 7:5, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!