Nogomet

Pobjedu donijeli individualni potezi

Mihaela Bradovski • petak, 02.05.2008.

U utakmici sa Varaždincima nogometaši Zagreba pokazali su dva lica. U prvome poluvremenu gledali smo slabo izdanje "bijelih" baš kao i u susretu sa Zadrom kolo prije toga, dok su u drugome Pjesnici pokazali svoj karakter i pobjedničko lice koje smo gledali veći dio proljeća...

Dva su se prijelomna trenutka dogodila u drugome, puno uzbudljivijem, poluvremenu utakmice između Zagreba i Varteksa. Prvo je Miroslav Blažević pogodio sa uvođenjem Marka Grgića čija je svježina "bijelima" donijela poletnost kao i više opasnosti pred vratima Mađarića, a nakon (neopravdano) poništenog pogotka Safeta Nadarevića u Zagrebašima se probudio inat što je rezultiralo puno boljom igrom i trima prekrasnim pogocima.

Varteksov vezni red u prvome je dijelu susreta kvalitetnije gradio akcije iako se "bijelima" ne može osporiti borbenost u središnjici terena. Prije svega to se odnosi na Maria Brkljaču i Marina Oršulića, a nešto slabije izdanje vidjeli smo od veznog Ivana Parlova i stopera Tomislava Labudovića. Mario Čutura ponovno je upisao asistenciju, a svoj dio posla korektno je odradio i desni bočni Mensur Mujdža.

Ipak, u ovome su susretu, individualni, majstorski potezi Zagrebu donijeli pobjedu i tri boda s kojima su i definitivno potvrdili ostanak u 1. HNL. Senijad Ibričić na isti je način već zabijao ove sezone i ono što mu nije u dva pokušaja uspjelo protiv Zadrana u ovoj je utakmici značilo izjednačujući pogodak. Akciju Brkljače i Čuture završio je na najljepši mogući način, drugim pogotkom za svoju momčad, Blaževićev jocker Grgić. I dok su se mnogi na tribini kladili kako će Grgić krenuti u dribling i na kraju izgubiti loptu od zgusnute obrane gostiju, mladi se napadač Zagreba odlučio za udarac i postigao jedan od ljepših pogodaka u sezoni.

Slika 1 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Već je pri rezultatu 2:1 bilo jasno kako će gosti teško do bod(ov)a, Pjesnici su u potpunosti zagospodarili terenom i u trenucima kada se samo očekivao najavljeni ulazak Krunoslava Lovreka u igru, libero "bijelih" ipak se uspio upisati među strijelce. Nadarević je sa tridesetak metara silovito opalio prema vratima Mađarića kojemu nije ostalo ništa drugo nego da loptu poprati u same rašlje baš kao i u slučaju prvoga pogotka.

Iako su vrhunski pogoci digli Kranjčevićevu na noge, u 89. minuti susreta gledatelji su skandirali samo jedno ime. Nakon teške ozljede i tri i pol mjeseca izbivanja sa travnjaka u dresu Zagreba ponovno je zaigrao Kruno Lovrek. Prema riječima Miroslava Blaževića Lovrek bi veću minutažu trebao dobiti već na sutrašnjem gostovanju u Koprivnici, a mjesto u prvoj jedanaestorici mogao bi zauzeti u posljednjem kolu protiv Splićana.

Do kraja napornog mjeseca "bijele" očekuju susreti sa Slaven Belupom i Hajdukom u kojima će zasigurno htjeti zadržati mjesto u gornjem domu HNL-a, gdje prema prikazanome ovoga proljeća i pripadaju.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!