Tenis

Prvi nositelj stopirao Čilića

Ivor Krapac • petak, 02.05.2008.

Marin Čilić zaustavljen je na četvrtfinalnoj prepreci ATP turnira na zemljanim terenima Münchena. Jedini preostali hrvatski predstavnik na BMW Openu doživio je poraz u ogledu s prvopostavljenim Paul-Henrijem Mathieuom...

Nakon otprilike sat vremena četvrtfinalnog susreta, izgledalo je kao da se Marin neće moći oduprijeti trenutno trećem francuskom reketu, 18. na svijetu. Mathieu je dobio osam od prvih deset gemova, vodio sa 6:2 i 2:0, no na koncu je ispalo da je slavio i s dosta sreće, uz break u završnici trećeg seta na putu do 6:2, 4:6 i 6:3.

Slabo otvaranje i teška pozicija u kojoj se našao sa setom minusa i breakom zaostatka u drugom nisu značili i kraj Čilićevih nada. Marin je ekspresno nadoknadio izgubljeni servis početkom drugog seta, stigao na 2:2, pa prelomio tu dionicu u svoju korist uz ključni break za vodstvo od 5:4. Gem prije toga mirisalo je na nove ozbiljne muke na servisu, no osmopostavljeni hrvatski adut tada se izvukao nakon 0:30.

U potpuno otvorenom trećem setu Mathieu se našao pod pritiskom već u prvom gemu, sa spašenom jedinom Marinovom break-loptom u toj fazi meča. Odluka je pala pri vodstvu prvog nositelja od 4:3, kad je Čilić pao u dugom gemu, a s time izgubio i priliku za sretniji ishod ovog meča. Servis za pobjedu prošao je bez krivog koraka prvopostavljenog Francuza.

Mathieuov polufinalni protivnik bit će Talijan Simone Bolelli, koji je drugi put u karijeri došao ovako daleko na ATP Touru, ujedno i drugi put ove sezone - u polufinalu je bio i na PBZ Zagreb Indoorsu. Bolelli je među posljednjom osmoricom sa 6:4 i 7:6(3) bio bolji od Korejca Hyung-Taika Leeja.

Priča tjedna na BMW Openu i dalje je 36-godišnji Marokanac Younes El Aynaoui, koji je iz kvalifikacija stigao do svog prvog polufinala na ATP Touru nakon Masters Series turnira u Madridu u listopadu 2003. godine. El Aynaoui je za taj doseg u petak sa 6:4 i 6:4 svladao 17 godina mlađeg Argentinca Juana Martina Del Potra.

Iskusni Marokanac tražit će prolaz u finale u subotnjem dvoboju s drugim nositeljem Fernandom Gonzalezom. Čileanac je sa 6:3 i 7:5 rasplinuo nade Marata Safina da će dohvatiti svoje prvo ovogodišnje polufinale.

ATP München, 2.5.2008., četvrtfinale: Mathieu (Francuska, 1) - Čilić (Hrvatska, 8) 6:2, 4:6, 6:3, Bolelli (Italija) - H-T. Lee (Južna Koreja) 6:4, 7:6(3), El Aynaoui (Maroko, Q) - Del Potro (Argentina) 6:4, 6:4, F. Gonzalez (Čile, 2) - Safin (Rusija, WC) 6:3, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!