Tenis

Almagro razočarao, Rafa ne

Branimir Korać • subota, 03.05.2008.

Poznati su svi polufinalisti ATP turnira u Barceloni. Među njima neće neočekivano biti Nicolasa Almagra kojeg je iznenadio Nijemac Denis Gremelmayr. Iznenađenje nije dopustio Rafael Nadal koji je očekivano eliminirao Juana Ignacija Chelu...

Rafael Nadal još jednom je dominirao. Ovaj put Juan Ignacio Chela nije imao previše šanse, drugi igrač svijeta bio je opasniji i bolji. U prvom setu Argentinac se dobro držao, imao je i break i vodstvo 4:2, ali onda je uslijedio pad koji se nastavio i u drugom setu. Više nije mogao izdržati Nadalov ritam i sa 6:2 oprostio se od turnira.

Veliko razočaranje i neočekivani poraz pred svojim navijačima upisao je Nicolas Almagro. Denis Gremelmayr, najugodnije iznenađenje turnira, slavio je u tri seta u tie-breaku trećeg seta s 9:7. U 13. igri trećeg seta Almagro je imao prednost 5:3, ali nije ju iskoristio i Gremelmayr je iskoristio treću meč loptu za neočekivani ulazak u polufinale.

Više problema nego što se to očekivalo imao je Stanislas Wawrinka koji je u tri seta svladao Alberta Montanesa. U prilično izjednačenom meču Švicarac je imao više mirnoće u trećem setu i uspio dovršiti posao nakon čak dva sata i 48 minuta igre.

Posljednji polufinalist je David Ferrer. Drugi nositelj je u dva seta u dvosatnom meču nadigrao Tommyja Robreda. Obojica su odigrali vrlo dobar meč, no dalje je ipak otišao Ferrer koji u Barceloni pokazuje odličnu formu.

Mario Ančić oprostio se od turnira porazom u paru s Mischom Zverevim od Mariusza Fyrstenberga i Marcina Matkowskog. U neizvjesnom meču poljska kombinacija slavila je 10:7 u trećem setu.

ATP Barcelona, četvrtfinale:
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Juan Ignacio Chela (Argentina) 6:4, 6:2, Denis Gremelmayr (Njemačka) - Nicolas Almagro (Španjolska, 10) 6:2, 3:6, 7:6(7), Stanislas Wawrinka (Švicarska, 14) - Albert Montanes (Španjolska) 6:3, 6:7(6), 6:4, David Ferrer (Španjolska, 2) - Tommy Robredo (Španjolska, 6) 7:6(4), 6:4.

ATP Barcelona, parovi, četvrtfinale:
Lopez/Verdasco (Španjolska/Španjolska) - Arnold/Nalbandian (Argentina/Argentina) 7:5, 6:2, Aspelin/Knowle (Švedska/Austrija, 4) - Coetzee/Ullyett (JAR/Zimbabve, 5) 6:3, 6:7(2), 10:4, Fyrstenberg/Matkowski (Poljska/Poljska, 7) - Ančić/Zverev (Hrvatska/Njemačka) 7:6(5), 6:7(5), 10:7.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!