Nogomet

Sačuvati Koprivnicu

Goran Tomičić, Mihaela Bradovski • subota, 03.05.2008.

Slaven Belupo je u 32. prvenstvenom kolu domaćin Zagrebu, a Farmaceuti imaju imperativ pobjede budući da žele opet igrati u Kupu Uefa. Momčad Krunoslava Jurčića ima priliku izboriti vrijedan rekord u utakmici koja Zagrebu nije važna. Naime, Slaven Belupo ove sezone u Koprivnici nije izgubio ni jednu prvenstvenu utakmicu i bilo bi odlično sačuvati tu tradiciju...

Utakmicu će zbog žutih kartona propustiti Kresinger, a zbog ozljede koljena u kadru vjerojatno neće biti Delić. Slaven Belupo u posljednja dva kola ulazi bodovno izjednačen s Rijekom i pobjeda protiv Zagreba bila bi iznimno važna u borbi za plasman u Kup Uefa.

Krunoslav Jurčić je za portal Kcinfo.net potvrdio dvojbe oko početnog sastava: "Opet imamo problema, ne možemo računati na Kresingera i Delića. U momčad se vraća Jajalo, Šehić će vjerojatno biti sam u špici, pojačat ćemo sredinu terena. Još ne znam tko će zaigrati na desnom boku, a razmišljam i o osvježavanju sredine terena. Što se tiče Rijeke, mi se njima ne zamaramo, bilo bi to pogrešno trošenje energije. Okrenut sam svojoj ekipi, maksimalnu energiju moramo uložiti u pobjedu nad Zagrebom."

Ispred Iveše će u sredini obrane biti Kokalović i Kristić, a na bokovima će povjerenje vjerojatno dobiti Božac i Šiklić. Poljak i Sopić bi mogli biti ključni igrači u domaćim redovima, a Jurčić je potvrdio da će Jajalo igrati od prve minute. Čaval će opet nastupiti u sredini, a Posavec će zamijeniti Delića. Jedini napadač će biti Šehić.

Nogometaši Zagreba u Koprivnicu putuju u ponovno izmijenjenom sastavu. Ispred vratara Škorića igrat će trojac Džidić, Nadarević, Pejić, Marko Kartelo se vraća na poziciju zadnjeg veznog dok će za bokove biti zaduženi Mujdža i Čutura. U središnjici će zaigrati Mario Brkljača i Ivan Parlov, a uz Ibričića će u napadu i u ovome susretu startati Josip Jurendić.

Većoj se minutaži protiv Slavena nada i Kruno Lovrek, koji je u susretu sa Varaždincima odigrao tek posljednje tri minute. Na klupi će uz njega biti još i Blaževićev jocker Grgić te standardni stoper Tomislav Labudović. U Kranjčevićevoj su nakon prošlog susreta dohvatili šestu poziciju, a ukoliko žele ostati u gornjem domu trebat će im i bod(ovi) iz Koprivnice. Pjesnicima je Koprivnica jedno od najneugodnijih gostovanja pa nas danas zasigurno očekuje jedna zanimljiva utakmica.

Trener "bijelih" otklanja sve sumnje da će njegova momčad protiv Slavena odigrati ležernije. "Optimist sam pred susret sa Slavenom jer smo mi za razliku od njih u psihološkoj prednosti. Domaćini imaju imperativ pobjede, ali i mi idemo po pobjedu i šesto mjesto."

Ove momčadi su u Koprivnici odigrale 18 utakmice, a Slaven Belupo je upisao deset pobjeda. Zagreb je slavio tri puta, a pobjednika nije bilo u pet utakmica. Razlika pogodaka 25:13 je na strani domaćina.

T-Com 1.HNL, 32.kolo: Slaven Belupo - Zagreb 17 sati

Slaven Belupo: Iveša - Božac, Kokalović, Kristić, Šiklić - Poljak, Sopić, Posavec, Jajalo, Čaval - Šehić.

Zagreb: Škorić - Džidić, Nadarević, Pejić - Kartelo - Mujdža, Brkljača, Parlov, Čutura - Ibričić, Jurendić

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!