Zimski sportovi

Sharksi se vratili u igru

Krešimir Ferlak • subota, 03.05.2008.

Samo jedna utakmica bila je jučer na rasporedu u NHL-u. Jedna, ali vrijedna. U San Joseu u fenomenalnom susretu, domaći Sharksi su slavili nakon velikog preokreta i produžetka. Dallas i dalje ima prednost u pobjedama, ali ona psihološka je sada na strani San Josea...

Bio je to susret u kojem je Dallas imao sve u svojim rukama, ali nisu izdržali. Velikih 2:0 nakon dva perioda, ali k tome nekoliko sudačkih odluka koje nisu išle na ruku Dallasa i Starsi su treći dio odigrali u grču i dopustili povratak domaćinima. Odluka je na kraju pala u produžetku, gdje je već prvi udarac odlučio pobjednika.

U prvom periodu nije bilo pogodaka. Sharksi su imali izglednije prilike, čak su u jednoj situaciji pogodili i vratnicu, ali do pogotka nisu stigli. U drugom dijelu, u situaciji sa igračem više, Dallas je odigrao krasnu akciju, koju je pogotkom završio Jere Lehtinen. Nedugo zatim, prvi poništeni pogodak Dallasa. Brenden Morrow je bio pred golom, pločica je od njegove klizaljke ušla u gol, ali suci su smatrali da je Morrow namjerno ugurao pločicu u gol i poništili pogodak. Na ponovljenoj snimci se činilo da je bilo sve u redu. Ali, samo koju minutu nakon toga, Morrow zabija ponovno, ovaj pogodak je vrijedio i Dallas je nakon dva perioda imao 2:0.

Početkom treće, novi poništeni pogodak Starsa. Ponovno je Morrow bio pred golom, ovoga puta pločica je ušla od njegove rukavice u gol i suci su ispravno poništili pogodak. Preokret Sharksa je nekoliko minuta kasnije najavio Milan Michalek, a izjednačenje je donio Brian Campbell, nakon fenomenalnog proigravanja Jeremya Roenicka koji mu je dodao pločicu sa svoje polovice. Ušlo se tako u produžetak, gdje je već prva akcija odlučila pobjednika. Joe Pavelski je lijepo prošao kraj pomalo statične obrane Starsa i odmjerenim udarcem pogodio za pobjedu Sharksa i smanjenje prednosti Starsa na 3-2 u pobjedama.

San Jose je tako uspio izboriti šestu utakmicu, koja se igra u Dallasu u nedjelju. Prednost je i dalje na strani Dallasa, ali čini sa da će nakon ovakve utakmice samopouzdanje Sharksa biti ogromno. Igrači i treneri Dallasa su nakon utakmica najviše spominjali one sporne situacije, dok su Sharksi bili prezadovoljni povratkom u utakmicu i u seriju.˝Odlučili smo izaći i dati sve od sebe u trećem periodu. Ispraznili smo se do kraja i dali apsolutno sve što imamo. Znali smo da jedino tako imamo šansu˝, izjavio je najiskusniji igrač San Josea Jeremy Roenick. I dali su sve od sebe. I uspjeli. U nedjelju će morati dati još i više.

Nhl, rezultati, 2.5.2008:

Zapadna konferencija:

San Jose – Dallas 3:2 OT (2-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!