Nogomet

Jedni bi u Europu, drugi bi o(p)stali

Vedran Stilin, Ivana Strahija, Marko Kljaić • subota, 03.05.2008.

Nakon iznenađujućeg slavlja Osječana na Poljudu, sastav Ilije Lončarevića okreće se novim izazovima u HNL-u. Sljedeći na popisu kojega se mora svladati ukoliko želi ostati aktivan san o Europu zove se Varteks...

Poslije poraza na Šubićevcu prošloga vikenda malo tko je mogao pretpostaviti da će Osijek uspjeti ugrabiti puni plijen na puno težem gostovanju. Ipak, nepredvidivost momčadi s Drave ponovno je izašla na vidjelu te su tako po prvi puta u povijesti otkako postoji HNL-a slavili na Poljudu.

Vremena za slavlje nije bilo previše jer evo već danas ih čeka novo iskušenje zvano Varteks. Taj susret će biti zanimljiv po mnogo čemu jer domaćem sastavu potrebna je pobjeda kako bi i u posljednjem kolu vodili bitku za mjesto koje vodi u europsko natjecanje naredne sezone, dok gosti još uvijek nisu osigurali ostanak u društvu najboljih jer predposljednji Inter zaostaje četiri boda.

Nažalost po domaće navijače Lončarević u ovom važnom susretu neće moći računati na preporođenog u ovoj polusezoni Pavličića zbog tri žuta kartona, dok će stup obrane Smoje odrađivati crveni karton iz poljudskog susreta. Iako se uspješna momčad u pravilu rijetko mijenja, osječki strateg navikao je iznenađivati svojim odlukama da ubaci nekolicinu igrača s klupe u sastav svako kolo, što će se i u ovom dogoditi, silom prilika.

Iako su u susretu sa Zagrebom prvi došli do pogotka, nogometaši Varteksa doživjeli su težak poraz. Vodeći pogodak Zorana Ivančića bio je samo najava prave golijade u Kranjčevićevoj. Danijel Mađarić je primio tri pogotka. Ovaj puta ne može se ga krivit niti za jedan. Veću odgovornost trebali bi preuzeti obrambeni igrači. Trener Dražen Besek nije bio previše razočaran: "Pogoci Zagrepčana bili su prekrasni, i iskoristili su većinu prilika koje su stvorili, dok mi nismo učinili isto. Na ruku nam ipak ide rezultat utakmice Dinama i Intera, pa ostajemo u boljoj poziciji."

Kao i posljednjih nekoliko susreta najviše se osjetio neigranje kapetana Mumleka, koji neće zaigrati ni u Osijeku. Također, nedostaje i brzonogi napadač Goran Mujanović, kojeg je ozljeda udalji do kraja sezone. U momčad se vraća Mario Lučić. Uz već spomenuti dvojac, njegova pouzdanost u posljednjem redu najviše je nedostajala u susretu sa Zagrebom.

Povratak Lučića će uzrokovati jedinu promjenu u sastavu Varteksa u odnosu na prošlo kolo. U veznom redu će ponovno glavnu riječ držati Gordan Golik i Josip Brezovec. Dvojac u napadu ponovno čine Enes Novinić i Gordan Vuk. Varaždinski navijači se nadaju da će upravo oni kroz brze kontre ugrožavati gol Osječana.

Iz varaždinskog tabora najavljuju borbu za puni plijen, koji bi im osigurao ostanak u ligi bez dodatnih utakmica. No, za očekivati je da će bodova vrlo teško. Osijek traži izlaz u Europu, a i u redovima Krojača polako se osjeća umor. Dražen Besek nema adekvatne zamjene na pozicijama Mumleka i Mujanovića, a to se u posljednjih nekoliko utakmica najviše osjeti.

T-Com I HNL 32. kolo, Osijek – Varteks, 17 sati:

Osijek: Skender – Babić, Višević, Stranatić, Pranjić – Vida, Todorčev, Šolić, Vitaića Hrnčević, Primorac.

Varteks: Mađarić - Conjar, Lučić, Prahić, Melnjak - Golik, Brezovec, Šimek - Papa -Vuk, Novinić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!