Tenis

Veliko finale u Barceloni

Branimir Korać • nedjelja, 04.05.2008.

Na početku tjedna mnogi su predviđali u Barceloni finale između Rafaela Nadala i Davida Ferrera. Priželjkivano - ostvareno. Obojica su kroz polufinalne dvoboje prošli u dva seta i borit će se za naslov...

Rafael Nadal zaustavio je iznenađujućeg polufinalistu Denisa Gremelmayra. Nadal je još jednom briljirao i napravio ono što je Mario Ančić napravio Mischi Zverevu u prvom kolu. Gremelmayr je uzeo svoj prvi servis gem i do kraja meča nije više uzeo niti jedan gem. Koliko je dominirao, dovoljno govori i broj Nadalovih osvojenih poena. Od 65 odigranih poena Nadal je uzeo čak 50, a Nijemac je u drugom setu osvojio tek pet poena od čega tri protiv servisa.

"Znao sam da Gremelmayr iza sebe ima dobru zemljanu sezonu i na teren sam izašao s respektom. Bio sam koncentriran od prvog poena u meču i kada sam visoko vodio nisam gubio koncentraciju jer mi je meč došao kao dobra priprema za teško finale", rekao je nakon meča Nadal.

A finale bi moglo biti pakleno. Tamo će ga čekati David Ferrer, specijalist za zemljanu podlogu i jedan od rijetkih koji mogu s Nadalom ravnopravno igrati na ovoj podlozi. Iako njegova jedina pobjeda protiv Nadala na zemlji datira još iz 2004. godine, Ferrer se sigurno neće predati unaprijed.

Do finala je došao daleko teže nego Nadal, za protivnika je imao Švicarca Stanislasa Wawrinku kojeg je svladao tek nakon teške borbe za gotovo dva sata. Prvi set Ferrer je uzeo u tie-breaku dok je u drugom uzeo dva puta servis protivniku i prošao u finale.

ATP Barcelona, polufinale:
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Denis Gremelmayr (Njemačka) 6:1, 6:0, David Ferrer (Španjolska, 2) - Stanislas Wawrinka (Švicarska, 14) 7:6(8), 6:3.

ATP Barcelona, parovi, polufinale:
Bryan/Bryan (SAD/SAD, 1) - Lopez/Verdasco (Španjolska/Španjolska) 2:6, 7:6(5), 10:4, Fyrstenberg/Matkowski (Poljska/Poljska, 7) - Aspelin/Knowle (Švedska/Austrija, 4) 6:1, 7:6(5).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!