Tenis

Preko sto i juri dalje

Ivor Krapac • nedjelja, 04.05.2008.

Rafael Nadal i ostali - priča je na zemljanim terenima već jako dugo ista, a ni ATP turnir u Barceloni nije donio nikakvu promjenu kad je kralj crvene prašine na terenu. Od 104 posljednja meča na zemlji, Nadal je izgubio samo jedan, u prošlogodišnjem finalu Hamburga protiv Rogera Federera, dok ga u borbi za naslov u Barceloni nije uspio zaskočiti David Ferrer...

Četvrti uzastopni naslov u Monte Carlu, ostvaren prošlog tjedna, slijedio je i četvrti uzastopni Nadalov barcelonski naslov, na turniru na kojem je jedini poraz doživio 2003. u drugom kolu protiv Alexa Corretje. Od tada zna samo za pobjede, kao, uostalom, i bilo gdje drugdje na zemljanoj podlozi, s Hamburgom kao jedinom iznimkom.

Ferrer je ove nedjelje bio dovoljno dobar za pravu borbu samo u drugom setu, kojeg je dobio i time prekinuo seriju drugog nositelja od 25 uzastopna osvojena seta na ovom turniru. U ostala dva nije išlo. Nadal je slavio sa 6:1, 4:6 i 6:1, zaključivši još jedan pobjednički tjedan na podlozi koju najviše voli.

"Vrlo sam sretan zbog ove pobjede", komentirao je Rafa nakon dolaska do titule - a kako i ne bi bio sretan. Na ovom turniru još nitko nije uzeo četiri naslova, a pogotovo ne četiri u nizu: "Dobiti četiri godine zaredom u Monte Carlu i Barceloni je vrlo posebno za mene."

Protivniku preostaje samo čestitati i zapitati se što se uopće može protiv Nadala na zemlji. "Zaista ne znam što trebam napraviti da ga dobijem na ovoj podlozi, nemojte me ni pitati", kazao je Ferrer nakon poraza uz osmjeh, iako mu do smijanja vjerojatno nije bilo.

Slijedi Masters Series turnir u Rimu, na kojem Nadal - pogađate - ima tri uzastopna naslova.

ATP Barcelona, 4.5.2008., finale: Nadal (Španjolska, 1) - Ferrer (Španjolska, 2) 6:1, 4:6, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!