Tenis

Starace izbacio Čilića

Vedran Babić • ponedjeljak, 05.05.2008.

Hrvatski tenis ovog je ponedjeljka doživio i drugi poraz na startu turnira iz Masters serije u Rimu. Bolji od Marina Čilića bio je domaći tenisač Potito Starace sa 6:4 u trećem setu nakon više od dva sata igre u meču prekinutom zbog kiše sredinom prvog seta...

Slika 1 od 1.
Foto: Sandro Donda

U svom prvom nastupu na rimskom turniru, Marin Čilić upisao je i prvi poraz, a četvrti u prvom kolu ove sezone. Iako je na najbolji mogući način otvorio dvoboj – s 2:0 i servisom, Starace je uzvratio istom mjerom i brzo uspostavio ravnotežu u meču, da bi kod 3:3 na Marinovom servisu došlo do prekida zbog kiše, koji je trajao oko sat vremena. U nastavku Talijan je staloženiji i kod 4:4 radi break i za par trenutaka osvaja prvi set.

Početak drugog seta ponudio nam je pravu rapsodiju kvalitetnih udaraca našeg tenisača. Čilić je osvojio 12 od 13 prvih poena za vodstvo od 3:0. Ipak, kao mnogo puta ove sezone Marin je brzo posustao i izgubio ritam, što je Starace znao iskoristiti za re – break, samo da bi opet izgubio servis kod 2:3. Od tog trenutka Čilić se više ne okreće natrag i s lakoćom poravnava meč na servisu Staracea – 6:2.

Igru na koju miljenik domaće publike nije imao odgovora, Marin je nastavio prikazivati i u ranoj fazi odlučujućeg seta. Nakon što je mirno zadržao svoj servis, nije realizirao 15-40 u drugom gemu. Vjerojatno razmišljajući o propuštenoj prigodi, Čilić gubi svoj sljedeći servis, ali ga vraća na trećoj break lopti osmog gema. No priča je zaključena u devetom gemu kada Marin ponovno, po peti puta u meču, ne uspijeva zadržati servis. Starace je nešto kasnije bez problema odservirao za svoju devetu pobjedu sezone, petu na ovom turniru od svog prvog nastupa 2005.

Iako je Čilić protiv 45. tenisača svijeta pokazao svoj neupitan talent i kvalitetu, oscilacije u njegovoj igri su i dalje prisutne, ponekad čak i previše. Segment koji je možda odlučio današnji meč svakako je omjer pogrešaka (51-38 za Čilića), ali i prilično nizak postotak ubačaja prvog servisa (51%) u odnosu na Staraceovih 65%.

Masters Series Rim, 1. kolo: Potito Starace (Italija) - Marin Čilić (Hrvatska) 6:4, 2:6, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!