Vodeni sportovi

Oxford i Cambridge učili picigin

Sportnet • ponedjeljak, 05.05.2008.

Legende Cambridgea nisu dozvolile "totalan poraz" svoje sveučilišne posade na velikom veslačkom spektaklu u Splitu. Nakon poraza u subotnjoj sveučilišnoj utrci, u nedjelju su legende Cambridgea žestoko zapele kako bi pobijedile "stare asove" Oxforda i Splita. Ponedjeljak je Britancima donio poduku iz - picigina...

Slika 2 od 3.

Utrka legendi je veslački spektakl na splitskoj Rivi u kojoj se natječu posade koje predstavljaju legende Oxforda, Cambridgea i Splita. Legende Oxforda i Cambridga su veslači koji su zadnjih 10 godina sudjelovali u legendarnoj utrci na Temzi, a uz to su redom osvajači najsjajnijih odličja na Olimpijskim igrama i Svjetskim prvenstvima. Tim legendama engleskog sporta suprotstavljaju se splitske legende koji brane boje i čast grada Splita. Ova revijalna utrka je 2005. godine održana po prvi put i izazvala je pozornost cjelokupne hrvatske javnosti i našla na veliki odjek u svijetu športa.

Slika 1 od 1.

Posade koje zastupaju legende Oxforda, Cambridga i Splita natjecale su se u kraljevskoj disciplini, osmercu. Pravila natjecanja su jednostavna; dužina staze je 220 metara, pobjednik je posada koja prije skupi dvije pobjede. Pobjedu su odnijele legende Cambridgea, ispred Oxforda i Splita. Posade su nastupile u sljedećim sastavima:

CAMBRIDGE LEGENDE: ALEXANDER McGAREL-GROVES, TIM WOOGE, RICHARD DUNN, DAN O'SAUGHNESSY, DAN INNES, BEN SMITH, STUART WELCH, PIERS CURLE, KORMILAR: REBECCA DOWBIGGIN.

OXFORD LEGENDE: BUCE MAGEE, LUKA GRUBOR, RICHARD WEARE, DAVID LIVINGSTON, CRISTOPHER REEVE, PETE HACKWORTH, MATT SMITH, WILIAM FEDYNA, KORMILAR: PETE HACKWORTH.

SPLIT LEGENDE: SEAD MARUŠIĆ, DENIS BOBAN, DAMIR VUČIČIĆ, MILE RAŽOV, TIHOMIR FRANKOVIĆ, JURE MRDULJAŠ, ĐORĐE SUŠAK, IVICA AMIČIĆ, KORMILAR: JOSIP REIĆ.

Završnica još jednog ugodnog druženja veslačkih velikana u Splitu u ponedjeljak se produžila na najpoznatiju gradsku plažu Bačvice. 11 veslača Oxforda i Cambridgea pokušali su savladati pravila tradicionalnog splitskog sporta picigina, po savjetima instruktora Mije Begića. Iako je more bilo hladno to nije spriječilo Engleze da uz dosta truda savladaju pravila bacanja loptice. Među 11 učenika bile su i dvije žene dr. Sophia Pickford i aktualna kormilarka ekipe Cambridgea - Rebecca Dowbiggin.

Cijeli događaj i ove je godine poslužio kako bi se na najbolji mogući - sportski način - uveličala proslava zaštitnika grada Splita - Svetog Dujma. Ove godine kao službeni internetski promotor u cijeli događaj uključio se i najveći sportski portal u ovom dijelu Europe - Sportnet.hr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!