Nogomet

Pranjić strijelac u porazu Heerenveena

Vedran Babić • ponedjeljak, 05.05.2008.

Najtrofejniji nizozemski klub, Ajax, ostao je u konkurenciji za mjesto u pretkolu Lige prvaka iduće sezone. Večeras su pred svojim navijačima s 3:1 svladali momčad Heerenveena, za koju je počasni pogodak zabio Danijel Pranjić ...

Utakmica u Amsterdam Areni pred skoro 50000 gledatelja riješena je u 39. minuti. Tada je ponajbolji gostujući igrač, veznjak Michael Bradley, zaradio drugi žuti karton, čime je pretvorio Ajaxov prolaz u čistu formalnost. U posljednjoj minuti prvog dijela Kenneth Perez zabija s bijele točke i zadaje nove brige svojim suparnicima pred odlazak na odmor.

U nastavku su gostujuću mrežu pogodili još Dennis Rommedahl u 48. i ponovno Perez u 55. minuti. Ukupan rezultat kroz dvije utakmice od 5:2 za Ajax postavlja hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić pogotkom u 63. minuti. Na putu do drugog pretkola Lige prvaka Ajaxu stoji još samo Twente. Prva utakmica igra se 11. svibnja u Enschedeu, a uzvrat sedam dana kasnije u Amsterdamu. Što se poraženog Heerenveena tiče, njima slijede dva dvoboja s Bredom iz kojih će pobjedniku pripasti čast zastupanja Nizozemske u sljedećem izdanju Kupa Uefe.

Eredivisie, playoff za Ligu prvaka, uzvrat: Ajax – Heerenveen 3:1. (2:1)*

*rezultat prve utakmice

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!