Nogomet

Sveti Duje upomoć

Bernard Jurišić • utorak, 06.05.2008.

U najvažnije utakmice sezone Hajdukovci će ući znatno oslabljeni. Ništa neobično, jer cijelu sezonu najbolji prijatelj Hajdukovih nogometaša su - medicinske štake...

Zašto bi Florin Cernat bio drugačiji od Tudora, Verpakovskisa, Rukavine, Andrića, Gabrića, Pelaića...? I Rumunj je okusio "život sa štakama", nakon neopreznog starta Ognjena Vukojevića u drugom poluvremenu subotnjeg derbija.

Vukojević je tako nehotice zapravo obavio konkretniji posao za svoju momčad nego što ga može napraviti ijedan trener. Ionako manjkav vezni red Hajduka u finalnim susretima Kupa bit će lišen i svog jedinog "plemenitog" igrača. Cernata će Hajdukovi liječnici pokušati "zakrpati" do uzvrata, no pitanje je i ako uspiju u kakvom će Rumunj biti stanju.

Hajdukovci će umjesto na "tomboli" na krcatoj splitskoj Rivi, srijedu i blagdan zaštitnika grada Svetog Dujma provesti na vjerojatno najgorem mogućem mjestu za njih u zemlji. Na travnjaku svog najvećeg rivala i sa snagama koje ne ulijevaju previše povjerenja. Ipak, tko zna? Hajduk se ove sezone često klackao između vrhunskih i katastrofalnih predstava.

Možda čak i više od Cernata, Hajdukovcima će u Maksimiru nedostajati Srđan Andrić. Kapetan je posljednjih mjeseci stožerni igrač "bilih", nametnuo se autoritetom i borbenošću koja ga je uvijek krasila, ali i znanjem i iskustvom koje je skupljao u Panathinaikosu. Koliko je vrijedan u pomalo "beskrvnoj" Hajdukovoj svlačionici, najbolje svjedoči podatak da bez njega u momčadi nisu sposobni pobijediti ni naše najslabije momčadi.

Listi problema tu nije kraj, na ozljedu i "zamor materijala" žali se i Goran Rubil, koji se poput Drage Gabrića na suprotnoj strani, jako dobro snašao na desnom boku. Sablića se "krpa", a "načet" je i Linić.

Od koga onda Hajdukovi navijači mogu očekivati malo šećera u još jednoj gorkoj sezoni? Trenutno je u najboljoj formi Ante Rukavina, koji će vjerojatno jedini žaliti što će sezona uskoro završiti. "Ruki" je konačno proradio i preuzeo ulogu "lokomotive" koju je u prvom dijelu sezone imao Nikola Kalinić. Kalinić bi mogao biti dodatno motiviran zbog definitivne potvrde da će putovati na Europsko prvenstvo, no s druge strane sličan motiv mogao bi imati i Mandžukić.

Ukoliko ne bude novih neugodnih iznenađenja, Robert Jarni bi u Maksimiru trebao istrčati sa sljedećom postavom: Balić - Sablić, Živković, Maloča - Ljubičić, Linić, Rubil, Gabrić, Čop - Rukavina, Kalinić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!