Košarka

Markota sve bolji, Subotić i Vujčić bez naslova

Branimir Korać • utorak, 06.05.2008.

Dvojica naših košarkaša protekli tjedan imali su prilike doći do trofeja, no poklekli su u finalima. Subotić je stao u finalu švedskog prvenstva, a Vujčić u finalu Eurolige. S druge strane za naslov se i dalje bori Damir Markota koji ujedno dobiva sve veće povjerenje trenera Žalgirisa...

Austrija

Milan Stegnjaić (Oberwart): Oberwart je protiv Kapfenberga očekivano slavio u prve dvije domaće utakmice i poveo 2-0. U prvom susretu odnio je pobjedu 89:74, a Milan Stegnjaić na paketu je proveo 20 minuta i upisao devet poena (4/4 za dva, 0/2 za tri, 1/2 slobodna) uz četiri skoka i dvije osvojene lopte. U drugom susretu Oberwart je slavio 95:85. Stegnjaić je igrao 18 minuta i ubacio sedam poena (2/3 za tri, 1/2 slobodna) uz šest skokova i dvije asistencije.

Marko Morić (Oberwart): U prvom susretu s Kapfenbergom Mako Morić nije bio na očekivano visokom nivou. Igrao je tek 13 minuta i ubacio pet poena (1/4 za dva, 1/1 za tri) uz dva skoka. Puno bolje Morić je reagirao u drugom susretu. Igrao je 27 minuta i ubacio 17 poena (2/6 za dva, 3/5 za tri, 4/6 slobodna) uz pet skokova, tri asistencije, dvije ukradene lopte i dvije blokade.

Ivan Grgat (Kapfenberg): U porazu u prvom dvoboju s Oberwartom Ivan Grgat poput Marka Morića nije briljirao. Igrao je 15 minuta i ubacio četiri poena (2/3 za dva) uz tri skoka. U drugom susretu i novom porazu Kapfenberga Grgat je dobio značajnijih 28 minuta i upisao osam poena (4/8 za dva) uz dva skoka.

Bosna i Hercegovina

Dženan Rahimić (Bosna ASA BH Telecom): U derbiju sedmog kola Centrotrans 8 lige BiH Bosna je svladala u Sarajevu Široki Prima pivo 78:71. U zanimljivom dvoboju u kojem je domaćin konstantno vodio, Dženan Rahimić nije ubacio niti jedan poen, ali je upisao šest skokova i dvije ukradene lopte.

Siniša Štemberger (Široki Pima pivo): Siniša Štemberger odigrao je solidnu utakmicu kod gostiju te je upisao sedam poena.

Toni Dijan (Široki Prima pivo): Toni Dijan odigrao je solidnu utakmicu i susret završio s 11 poena uz šut iz igre za dva 4/9.

Željko Župić (Široki Prima pivo): Župić je na kraju susreta sudjelovao u povratku Širokog na svega četiri poena zaostatka, a susret je završio sa šest ubačenih poena.

Šime Špralja (Široki Prima pivo): Šime Špralja bio je najbolji pojedinac Širokog na gostovanju kod Bosne. Susret je završio sa 17 poena (tri trice) i osam skokova.

Mladen Gligora (Grude): Grude su svladale u gostima Borac Nektar posve zasluženo 86:80, a u sastavu pobjednika briljirao je Mladen Gligora koji je upisao 25 poena.

Boris Džidić (Zrinjski MIK): Košarkaši Zrinjskog visoko su poraženi na gostovanju u Tuzli kod Slobode Dite 103:82. Boris Džidić odigrao je solidnu utakmicu i ubacio 13 poena.

Milan Brečić (Zrinjski MIK): Minutažu u tuzlanskom porazu dobio je i Brečić koji je susret završio s četiri poena.

Zdravko Vučković (Zrinjski MIK): Prvi pojedinac kod Zrinjskog u Tuzli je bio Zdravko Vučković. Iskusno krilo susret je završilo s 23 poena.

Bugarska

Božo Barać (Spartak Pleven): Spartak se plasirao u polufinale bugarskog doigravanja eliminiravši Černo More. U drugoj utakmici Černo More slavilo je 83:75, a Barać je za 13 minuta ostao bez poena (0/2 za dva, 0/1 za tri). U trećoj, odlučujućoj utakmici Spartak je slavio s minimalnih 81:80 i ušao u polufinale. Barać je dobio sedam minuta i ubacio jedan poen (0/2 za dva, 1/2 slobodna) uz dva skoka. Spartak je već odigrao i prvu polufinalnu utakmicu s Lukoilom i ostao bez pobjede izgubivši 102:89. Barać je za 27 minuta ubacio 12 poena (1/7 za dva, 3/4 za tri, 1/1 slobodna) uz dva skoka i tri asistencije.

Estonija

Mateo Kedžo (Kalev Tallinn): Kalev s lakoćom ide prema finalu estonskog prvenstva. U polufinalu je poveo 2-0 protiv Pirite, a u prvom susretu koji je dobio s 81:68, Kedžo je igrao 14 minuta i ubacio šest poena (0/2 za dva, 2/3 za tri) uz dva skoka. U drugom susretu Kalev je bio bolji s 98:83, a Kedžo je bio među najboljim pojedincima kod gostiju. Igrao je 19 minuta i ubacio 15 poena (4/7 za dva, 2/3 za tri, 1/2 slobodna) uz četiri skoka.

Francuska

Hrvoje Perinčić (Hyeres Toulon): Toulon nastavlja s dobrim igrama uoči doigravanja. U 28. kolu svladali su Pau Orthez 95:88, a Hrvoje Perinčić za 37 minuta ubacio je 22 poena (6/9 za dva, 3/6 za tri, 1/2 slobodna) uz tri skoka i ti asistencije.

Marin Prskalo (St. Vallier): St. Vallier se i dalje grčevito bori za ostanak, a u prilog im ne ide poraz na gostovanju kod Nantesa 89:78. Marin Prskalo za 11 minuta ubacio je osam poena (3/3 za dva, 2/2 slobodna).

Grčka

Damir Rančić (Panionios): Panellinios nije uspio proći u polufinale grčkog prvenstva. Panionios je bio bolji u obje utakmice. U prvom susretu slavili su 83:70, a Damir Rančić kod poraženih za 18 minuta ubacio je pet poena (0/1 za dva, 1/1 za tri, 2/2 slobodna). U drugom dvoboju Panionios je također bio bolji te se s 95:80 plasirao u polufinale. Rančić je igrao 28 minuta i ubacio 10 poena (2/3 za dva, 2/6 za tri).

Andrija Žižić (Panathinaikos): U polufinale doigravanja plasirao se Panathinaikos s dvije pobjede protiv Larise. U prvom susretu PAO je slavio 74:55, a Andrija Žižić za 16 minuta ubacio je 11 poena (5/5 za dva, 1/2 slobodna) uz dva skoka. U drugom susretu Panathinaikos je slavio sličnim rezultatom, 78:58, a Žižić je ovaj put igrao 12 minuta i ubacio dva poena (1/1 za dva).

Ivan Škara (Xanthi): Xanthi je u 28. kolu grčke A-2 lige očekivano svladao Halkidasa 98:86. Ivan Škara igrao je 16 minuta i ostao bez poena (0/4 za dva, 0/1 za tri, 0/2 slobodna) uz upisanih pet skokova i dvije asistencije.

Hrvoje Henjak (Panorama): Odličnu utakmicu odigrao je Hrvoje Henjak u dresu Panorame koja je u gostima nakon produžetka svladala Peristeri 74:72. Splitski centar igrao je čak 44 minute i ubacio 20 poena (9/16 za dva, 2/4 slobodna) uz devet skokova.

Ozren Mišić (Iraklis): Iraklis je na svom parketu svladao Pangrati 79:72. Ozren Mišić nastupio je 22 minute te upisao osam poena (3/4 za dva, 0/1 za tri, 2/3 slobodna) uz dvije ukradene lopte.

Mađarska

Matija Češković (Kaposvar): U mađarskom play outu Kaposvar je gostovao kod Univera i upisao poraz 100:98. Matija Češković ubacio je za goste 18 poena uz 12 skokova.

Bojan Lapov (Pecs): Pecs je izgubio dobivenu utakmicu kod Szolnoka koji je slavio 75:74. Uoči posljednje četvrtine gosti su imali plus 14 i nisu ih zadržali, a u njihovom sastavu Bojan Lapov je ubacio 11 poena uz tri skoka.

Srđan Helbich (Nyiregyhazi): Marso je i u drugom susretu poražen od Szombathelyja i to 97:93. Srđan Helbich je kod poraženih ubacio tek dva poena.

Denis Toroman (Atomeromu): 2-0 u seriji ima i Atomeromu protiv Albacompa. Denis Toroman u pobjedi 94:75 sudjelovao je sa šest poena i šest asistencija.

Izrael

Nikola Vujčić (Maccabi Tel Aviv): Maccabi je upio ući u finale Eurolige, ali ne i osvojiti naslov. Problemi s ozljedama koji su mučili Nikolu Vujčića tijekom sezone ostavili su traga i Nikola nije briljirao. U polufinalu je igrao 15 minuta i ubacio dva poena (1/6 za dva, 0/1 slobodna) uz četiri skoka. U finalu je pak za 18 minuta ubacio također dva poena (1/1 za dva) uz pet skokova.

Litva

Damir Markota (Žalgiris): Damir Markota ima sve veću minutažu i igra sve bolje. U drugoj utakmici polufinala litavskog doigravanja Žalgiris je svladao Siauliai 94:83, a Markota je igrao 26 minuta i ubacio 18 poena (4/5 za dva, 2/3 za tri, 4/5 slobodna) uz četiri skoka i ti asistencije. Odigrana je i prva finalna utakmica u kojoj je Lietuvos slavio 76:73, a Markota je za 29 minuta ubacio sedam poena (2/4 za dva, 1/4 za tri, 0/2 slobodna) uz sedam skokova i dvije asistencije.

Marko Popović (Žalgiris): Popović je odigrao u susretu sa Siauliaijem tek 17 minuta, a ozljeda ga je spriječila za nastup u finalnom dvoboju. U dugom susretu polufinala u tih 17 minuta ubacio je šest poena (1/1 za dva, 1/6 za tri, 1/1 slobodna) uz četiri asistencije i dvije osvojene lopte.

Slovačka

Dražen Klarić (Svit): Svit je upisao drugu pobjedu u seriji protiv Handlove i nakon 91:84 došao do 2-1 u seriji. Dražen Klarić igrao je u ovom susretu 38 minuta i ubacio 20 poena uz sedam skokova i tri asistencije.

Darko Pezer (Svit): Darko Pezer u trećem susretu s Handlovom dobio je skromnu minutažu. Igrao je tek šest minuta i upisao jednu asistenciju uz tri promašena šuta za tricu.

Mario Bratić (Handlova): Mario Bratić odradio je solidno posao kod Handlove. Igrao je 21 minutu i ubacio devet poena uz osam skokova.

Ivan Barišić (Komarno): Komarno je poraženo i u trećem susretu s Interom te se oprostilo od polufinala. Inter je slavio 83:61, a Barišić je za 13 minuta ubacio dva poena uz dva skoka.

Goran Marić (Komarno): Goran Marić dobio je veću minutažu od Barišića, no nije se proslavio. Igrao je 22 minute i ubacio tri poena uz šest skokova.

Stipe Pivac (Komarno): Pivac je od naših igrača u Komarnom dobio najmanju minutažu. Za 11 minuta ubacio je dva poena uz dva skoka.

Hrvoje Puljko (Prievidza): Sa sjajnim igrama u slovačkom prvenstvu nastavlja Hrvoje Puljko. U trećem susreti s Košicama njegova Prievidza slavila je 89:85, a Puljko je bio prvo ime susreta s 32 poena i šest skokova za 39 minuta.

Slovenija

Ljubo Šamadan (Geoplin Slovan): Krka je ostvarila važnu pobjedu kod Geoplin Slovana 83:81 te tako ostala u igri za četvrtu poziciju i dovela Geoplin u probleme. Kod Geoplina Ljubo Šamadan igrao je 18 minuta i ubacio sedam poena (2/2 za dva, 1/4 za tri) uz tri skoka.

Vjeran Soldo (Krka): U pobjedi Krke kod Geoplina Vjeran Soldo igrao je 13 minuta i ubacio četiri poena (2/3 za dva).

Davor Marcelić (Krka): Davor Marcelić još jednom je bio ponajbolji pojedinac kod Krke. Za 36 minuta ubacio je 24 poena (3/5 za dva, 4/8 za tri, 6/8 slobodna).

Vlado Pašalić (Loka Koper): Koprani su očekivano nadigrali Mercator i upisali su pobjedu 88:77. Vlado Pašalić za 17 minuta ubacio je 14 poena (6/8 za dva, 2/2 slobodna) uz pet skokova, tri osvojene lopte i dvije asistencije.

Marijan Mance (Helios): Drugu poziciju i dalje čvrsto drži Helios. U ovom 11. kolu svladali su bez problema posljednjeplasiranu Elektru 91:72. Marijan Mance odigrao je odličnu utakmicu i za 28 minuta ubacio je 21 poen (6/7 za dva, 3/3 za tri) uz pet skokova i dvije asistencije.

Ivan Šimunić (Elektra): Kod ne baš impresivne Elektre Ivan Šimunić je za 27 minuta ubacio devet poena (4/5 za dva, 1/1 slobodna) uz dva skoka.

Dražen Bubnić (Elektra): Dražen Bubnić odigrao je napadački bolje od Šimunića i susret završio s 15 poena (4/8 za dva, 1/2 za tri, 4/6 slobodna) uz 25 odigranih minuta.

Španjolska

Zoran Planinić (Tau Ceramica): Tau Ceramica je osvojila posljednje mjesto na Final Fouru Eurolige te je četvrta momčad Europe. Zoran Planinić odigrao je odličnu polufinalnu utakmicu, ali Tau je poražen od CSKA 83:79. Naš reprezentativac za 33 minute ubacio je 17 poena (5/5 za dva, 1/3 za tri, 4/4 slobodna) uz četiri asistencije i dvije osvojene lopte. U susretu za treće mjesto zbog problema s ozljedom igrao je 20 minuta i ubacio pet poena (0/4 za dva, 1/1 za tri, 2/4 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

Bojan Bogdanović (Real Madrid II): Druga momčad madridskog Reala slavila je na gostovanju kod Tarragone 81:65, ali Bojan Bogdanović nije se posebno istaknuo. Igrao je 27 minuta i ubacio deset poena (2/5 za dva, 1/4 za tri, 3/4 slobodna) uz tri skoka i to nije učinak koji se očekuje od jednog od najtalentiranijih Realovih igrača. Posebno ne u ovako niskom rangu natjecanja.

Švedska

Srđan Subotić (Sundsvall): Srđan Subotić nije sa Sundsvallom uspio uzeti naslov prvaka Švedske. Solna je u finalnoj seriji bila bolja s maksimalnih 3-0. Subotić je u prvoj utakmici i porazu 92:83 ubacio 11 poena, u drugom susretu Solna je slavila 72:59, a u trećem 87:81. U tom dvoboju splitski razigravač ubacio je deset poena.

Turska

Sandro Nicević (Besiktas): Uz neočekivano puno problema Besiktas je otvorio četvrtfinalnu seriju turskog doigravanja s Banvitom. Slavili su na svom parketu 85:81, a Sandro Nicević za 13 minuta ubacio je šest poena (1/4 za dva, 4/4 slobodna) uz pet skokova i tri asistencije.

Ukrajina

Vladimir Krstić (BC Kiev): Kijevljani su u polufinalu doigravanja poveli s 2-0 pobjedom protiv Politehnike 104:72. 18 minuta dobio je Vladimir Krstić koji ih je iskoristio za 11 poena (1/1 za dva, 3/4 za tri), četiri skoka i četiri asistencije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!