Ostali sportovi

Mladost prvak

Goran Tomičić • utorak, 06.05.2008.

Zagrebačka Mladost je u drugoj utakmici finala prvenstva Hrvatske u Dugoj Resi svladala Aquaestil i osvojila naslov prvaka. Igračice Nikice Vukelje nisu imale previše izgleda protiv razigranih Mladostašica...

Bai Yang je u prvom meču uvjerljivo svladala Han-Vukelja i gošće su povele. Tamara Boroš je rutinski dobila prvi set protiv Ivane Malobabić, ali je Dugorešanka uspjela izjednačiti s 12:10 u drugom setu. No, Boroš je sljedeća dva seta dobila s uvjerljivih 11:3 i donijela Mladosti drugi bod.

U trećem susretu je Bakula bila bolja od Đurak, a domaća igračica je samo u prvom setu pružila otpor. Najzanimljivije je bilo u igri parova. Boroš i Yang su dobile prvi set protiv Han-Vukelje i Malobabić, a dugoreški par je uzvratio s 11:5 u drugom setu. Gošće su uvjerljivo uzele treći set, ali domaće su uspjela izboriti novo izjednačenje u dramatičnom četvrtom setu. Posljednji je set bio zanimljiv do same završnice, a onda su Han-Vukelja i Malobabić iskoristile priliku za jedini dugoreški bod.

Han-Vukelja je u posljednjem dvoboju odigrala jako dobro protiv Tamare Boroš i lako je uzela prvi set. No, u nastavku je presudilo iskustvo i Boroš je sigurnom igrom potvrdila slavlje Mladosti.

Prva hrvatska ženska stolnoteniska liga, finale, druga utakmica:

Aquaestil - Mladost Iskon 1:4 (0:2)
Han Vukelja - Bai Yang 0:3
Malobabić - Boroš 1:3
Đurak - Bakula 0:3
Han-Vukelja/Malobabić - Boroš/Bai Yang 3:2
Han-Vukelja - Boroš 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!