Ostali sportovi

Traži se izbornik - pod hitno

Ivana Strahija • utorak, 06.05.2008.

I dalje smo bez dobrih vijesti vezanih uz hrvatsku reprezentativnu odbojku. Rade Malević, koji se još uvijek službeno vodi kao hrvatski izbornik, odbija povesti mušku reprezentaciju na pripreme i potom na same europske kvalifikacije.

Slika 1 od 2.

I dok Malević trenutno uživa u tituli prvaka Hrvatske sa svojom Mladosti, reprezentaciju zbilja nitko ne želi. Još je jednom to potvrdio i sam Malević, službeno još uvijek izbornik naše reprezentacije, koja se tako našla u nebranom grožđu po tko zna koji put. HOS-ov bivši predsjednik Andrija Popović nedavno je pokušao riješiti problem "radnom obavezom" za juniorskog izbornika Igora Šimunčića, no i on je odbio prihvatiti poziciju.

Postavlja se pitanje tko će ako oni neće? Kvalifikacije u Bugarskoj opasno su blizu, prvu bi utakmicu izabrana hrvatska vrsta trebala odigrati već 16. svibnja, a koliko čujemo, osoba koju su posljednji puta iz Saveza uspjeli angažirati, varaždinskog trenera Leonarda Barića, takav posao danas ne zanima.

"Smatram da je sadašnja situacija sa reprezentacijom, ali i savezom, djelo šačice ljudi i da upravo oni imaju moralnu obavezu i razriješiti je. Za mene je poziv u reprezentaciju pitanje časti, zato sam se prvi puta i odazvao, no sumnjam da sada postoje uvjeti da se bilo što učini u praktički tjedan dana" jasan je u razgovoru bio Barić.

Ne odazivaju se izbornici, a neće se ni igrači barem prema najavama do kojih dolazimo poluslužbenim kanalima. Malevićevi igrači iz OK Mladosti na pragu su pobune protiv reprezentacije, a neki su reprezentativci još nakon posljednje akcije kazali da više neće dolaziti ni oblačiti hrvatski dres. Knjiga bi tako spala na tri slova, i ostala na juniorima i još pokojem klupskom igraču.

Kako iz Saveza po našim informacijama nitko nije promijenio izbornikovo ime na prijavnoj listi za kvalifikacije, Rade Malević bi morao biti taj koji će povesti odbojkaše u Bugarsku. Ukoliko se pak naša reprezentacija ne pojavi na turniru, sasvim je moguća dvogodišnja suspenzija, pa tada nitko neće o reprezentaciji ni morati razmišljati.

Recimo k tome da je sjednica Skupštine Hrvatskog odbojkaškog saveza, koja bi trebala izabrati novog predsjednika i početi rješavati goruće probleme hrvatske odbojke zakazana prekasno, tek za 22. svibnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!